Dünya Michael Cohen'den Trump Vakfına dava

Michael Cohen'den Trump Vakfına dava

07.03.2019 - 21:34 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, kendisine hakkı olan ödemeleri yapmadığı gerekçesiyle Trump Vakfını dava etti.

Michael Cohenden Trump Vakfına dava

ABD basınındaki haberlere göre, Cohen bugün New York Eyaleti Yüksek Mahkemesinde Trump Vakfı aleyhine dava açtı.

Haberin Devamı

Cohen dilekçesinde, vakıf adına yaptığı çalışmalardan doğan kişsel masrafların ve avukatlık ücretlerinin ödenmediğini ileri süren Cohen, vakıftan 1,9 milyon dolar alacağı olduğunu savundu.

Cohen'e 3 yıl hapis cezası

Trump ile ilişkileri olduğu iddia edilen 2 kadına konuşmamaları için "yasa dışı para ödemek", seçim kampanyasında finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırıcılığı yapmak ve Moskova'daki bir emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylediği suçlamasıyla adli soruşturma altında olan Cohen'in 6 Mayıs'ta cezaevine girmesi bekleniyor.

Trump ve ekibinin Rusya ile ilişkilerinin incelendiği soruşturma kapsamında soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ve ekibiyle 7 kez bir araya gelerek ifade veren Michael Cohen, 2018 Aralık'ta 3 yıl hapse mahkum edilmişti.

Haberin Devamı

Cohen, geçen hafta ABD Kongresinde verdiği ifade de Trump'ı suçlayıcı ifadeler kullanmıştı.

New York Başsavcısı Barbara Underwood geçen yıl aralık ayında yaptığı açıklamada, Trump'ın "kişisel ve siyasi çıkar amaçlı kullandığını" ileri sürdüğü Trump Vakfının kapatılması gerektiğini savunmuştu.