Dünya Minnie Mouse'un yeni giysisine tepki

Minnie Mouse'un yeni giysisine tepki

29.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

100 yıllık çizgi film karakteri "Minnie Mouse"un ikonik elbisesini pantolonlu ve ceketli bir takıma dönüştüren Disney, eleştiri yağmuruna hedef oldu. Şirket eleştiriler karşısında sessiz kaldı.

Minnie Mouseun yeni giysisine tepki

DIŞ HABERLER - ABD'nin medya devi The Walt Disney'in, 100 yıllık çizgi film karakteri "Minnie Mouse"un (Mini Fare) ikonik kırmızı elbisesini pantolonlu smokinle değiştirme kararı eleştirilere neden oldu. Şirketin Fransa'daki eğence parkı Disneyland Paris, Salı günü Twitter'da Minnie Mouse'un pantolonlu yeni kıyafetini tanıttı. 1928'de yaratılan Minnie, yıllardır kırmızı ve beyaz puantiyeli elbisesiyle ünlüydü ve her zaman ya etek ya da elbise giymişti. Ancak bir değişiklik zamanının geldiğini düşünen Disney, İngiliz modacı Stella McCartney'den karakter için yeni bir kostüm tasarlamasını istedi.

Haberin Devamı

McCartney de Mart ayındaki "Kadınlar Tarihi Ayı" onuruna ve Disneyland Paris'in 30. yıl dönümü için söz konusu mavi puantiyeli pantolonlu takımı tasarladı. McCartney, Minnie'nin ikonik puantiyeli elbisesine getirilen yeni yorumun, karakteri yeni nesil için bir "ilerleme sembolü" haline getirdiğini söyledi. Modacı, "Minnie'nin Disneyland Paris'te ilk pantolonunu giymesini istedim, bu yüzden ikonik kostümlerimden biri olan mavi smokini kullandım" dedi. Ama yeni tasarım yıllardır elbisesiyle tanınan karakterle uyuşmadığı için eleştirildi. Sosyal medyada pantolon takımlı Minnie Mouse, ABD'li siyasetçi Hillary Clinton'a benzetildi. Bazı kullanıcılarsa, Minnie'nin takım elbiseli Mickey gibi göründüğünü söyledi.

Haberin Devamı

DİSNEY’DE TARTIŞMALI KARARLAR

Disney’in son zamanlarda aldığı “ilerici” kararlar tartışma yaratıyor. Disney 2020’de dijital platformu Disney+’da yayımladığı 1955 yapımı “Leydi ile Sokak Köpeği” ve 1970 yapımı “Aristokediler” gibi çizgi filmlere “ırkçılık” uyarısı eklemişti. Ayrıca şirketin beyaz çalışanlara ırkçılık karşıtı dersler verdiği ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz günlerdeyse “Game of Thrones” (Taht Oyunları) dizisiyle ünlenen ve “Akondroplaz”i adı verilen bir cücelik formuna sahip olan aktör Peter Dinklage, Disney’in yeniden “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler”i çekecek olmasını eleştirdi. Dinklage, “Bir taraftan ilericisiniz ama hâlâ mağarada yaşayan yedi cücenin o saçma gerici hikâyesini anlatıyorsunuz” dedi.