Dünya Mısır’dan sınıra tampon bölge

Mısır’dan sınıra tampon bölge 

17.02.2024 - 04:00 | Son Güncellenme:

İsrail’in Hamas’a karşı yürüttüğü savaş sürerken, Mısır’ın, Refah’a operasyon düzenlenmesi ihtimaline karşı Gazze Şeridi’yle sınırına duvar örüp, tampon bölge inşa ettiği bildirildi.

Mısır’dan sınıra tampon bölge

Mısır’ın, İsrail’in Refah’a kara operasyonu planladığı dönemde Gazzeli kitlelerin Sina’ya kaçması ihtimaline karşı, Gazze Şeridi sınırı yakınlarında kilometrelerce uzunlukta duvar ve tampon bölge inşa ettiği, uydu görüntüleriyle ortaya çıktı. “Wall Street Journal” da, Mısırlı yetkililere dayandırdığı haberinde, bölgede 100 binden fazla insanı barındırabilecek “20 kilometrekare duvarla çevrili bir alan” inşa edildiğini yazdı. 

Haberin Devamı

Mısır inşaatı resmen kabul etmezken, Dışişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta İsrail’i olası Refah saldırısı ve “Filistin halkını yerinden etmesi” konusunda uyaran bir açıklama yayınlamıştı. Kahire, Tel Aviv’i Refah’ta yerlerinden edilen 1 milyondan fazla Filistinliyi zorla sınırdan kendi topraklarına sürmemesi konusunda da defalarca uyarmıştı.

Hastaneden silah çıkmış

İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze’nin güneyindeki Nasır Hastanesi’ne düzenlenen baskında 20’den fazla kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlar arasında 7 Ekim saldırısına katılan bir Hamas ambulans şoförü, saldırılara katıldığını itiraf eden bir başka şüpheli ve bir Filistin Halk Kurtuluş Cephesi görevlisinin de bulunduğunu bildirildi. IDF, operasyonda silahlar ele geçirildiğini öne sürerken, hastanede Hamas’a ait bir komuta odası, istihbarat ve sorgulama kompleksiyle bir polis karakolu bulunduğunu savundu. Gazze’deki Sağlık Bakanlığı’ysa hastanede 5 hastanın öldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Mısır’dan sınıra tampon bölge

İsrail’in Kiryat Malakhi kentinde düzenlenen terör saldırısında 2 İsrailli öldü ve 4 kişi de yaralandı. Polis, bir mülteci kampında yaşadığı açıklanan ve saldırı sonrası öldürülen kişinin, bir araçla olay yerine geldiğini ve otobüs durağındaki insanlara ateş açtığını söyledi.