Dünya Modacı Issey Miyake 84 yaşında öldü

Modacı Issey Miyake 84 yaşında öldü

10.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aralarında Apple’ın kurucusu Steve Jobs’un imzası haline gelen siyah balıkçı boğazlı kazakları da bulunan binlerce ikonik tasarıma imza atmış olan Japon moda tasarımcısı Issey Miyake, 84 yaşında hayatını kaybetti.

Modacı Issey Miyake 84 yaşında öldü

50 yıllık kariyerinde geleneksel ve modern yöntemler üzerinde denemeler yapan Miyake, hep yenilikçi bir tasarımcı olarak anıldı. Miyake’nin David Bowie için tasarladığı takım elbise geçen yıl açık artırmada 8000 bin sterline satılmıştı.

Haberin Devamı

Atom bombasından...

Japonya’nın Hiroşima kentinde doğan ve şehre ABD tarafından atom bombası atıldığında 7 yaşında olan Miyake, profesyonel hayatında bu konuyla ilgili pek konuşmadı. New York Times’a yazdığı bir yazıda Miyake, “atom bombasından sağ kurtulan tasarımcı” olarak tanınmak istemediğini yazdı. Moda kariyerine 1960’ların sonlarında Hubert de Givenchy ve Guy Laroche gibi modacılarla çalışarak başladı. Miyake’nin adı 1980’lerde Japon ekonomisi ve moda cazibesiyle anılır haline geldi. Celine Dion’dan Doja Cat ve Solange Knowles’a kadar pek çok ünlü ismi giydiren Miyake, asıl şöhretini Jobs’un sürekli giydiği siyah balıkçı yaka kazaklarını tasarlayarak kazandı. ABD’li yazar Walter Issacson’ın kaleme aldığı Steve Jobs biyografisinde Jobs’un, Miyake tasarımı kazaklarıyla ilgili “Issey’den hoşuma giden siyah balıkçı yakalı tasarımlarından bazılarını yapmasını istedim ve o da bana yüzlercesini yaptı. Hayatımın sonuna kadar yetecek kadar kazağım var” ifadesi yer alıyor.