Dünya Motosiklet çetesi Komançero'nun üst düzey üyesi öldürüldü! Türkiye'ye girmeye çalışmıştı...

Motosiklet çetesi Komançero'nun üst düzey üyesi öldürüldü! Türkiye'ye girmeye çalışmıştı...

10.05.2022 - 17:20 | Son Güncellenme:

1995 yılından beri sayısız suça karışan, Interpol tarafından hakkında bildiri yayınlanan ve Türkiye'ye giriş yapması yasaklanan Komançero üyesi, spor salonu önünde vuruldu.

Motosiklet çetesi Komançeronun üst düzey üyesi öldürüldü Türkiyeye girmeye çalışmıştı...

Tanınmış bir motosiklet çetesi üyesi Avustralya'nın Sydney kenti bir spor salonunun dışında kurşun yağmuruna tutuldu. Komançeros çetesinin yetkili isimlerinden biri olan Tarık Zahed kardeşi Omar, salı gecesi akşam 20.00 sularında, Parramatta Yolu üzerindeki spor salonun önünde vuruldu.

Haberin Devamı

BAŞINA 1 MİLYON ÖDÜL KOYDULAR

Adamlardan biri başından vurulurken, diğeri karnına, kollarına ve bacaklarına açılan ateş sonucu yaralandı. İki kardeşin spor salonunu sık sık ziyaret ettiği biliniyordu. Zahed'e yakın kaynaklar, Komançero çetesinin önemli liderinin başına 1 milyon dolarlık ödül konduktan sonra normal rutinini değiştirmesi için onu uyardı.

İKİ KARDEŞTEN BİRİ ÖLDÜ

Zahed, bu ayın başlarında tutuklandı ve polis yetkilileri tarafından organize suç örgütü üyesi olmakla suçlandı. İki kardeşten birinin öldüğü doğrulandı ancak hangisinin hayatını kaybettiği açıklanmadı. Hayatta olan Zahed kardeşin Westmead Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü ancak durumunun kritik olduğu açıklandı.

Motosiklet çetesi Komançeronun üst düzey üyesi öldürüldü Türkiyeye girmeye çalışmıştı...

VÜCUTLARI DELİK DEŞİK

Haberin Devamı

Ambulans sözcüsü, ilk müdahale ekiplerinin Zahed ve kardeşini 'vücutlarının her yerinde' kurşun yaralarıyla bulduğunu söyledi. Müfettiş Kevin McSweeney, "Vardığımızda vücutlarının birçok bölgesinde birden çok kurşun yarası olan iki erkek hasta bulduk" açıklamasını yaptı. "Kardeşlerin her ikisinin de son derece kritik koşullarda olduğu tespit edildi. Olay yerinde hastaların durumunu elimizden geldiğince stabil hale getirmeye çalıştık."

ALEVLER İÇİNDEKİ OTOMOBİLİN GİZEMİ

Kısa süre sonra beyaz Audi marka bir otomobil, yakınlardaki Berala'da alevler içinde bulundu ve polis, aracın silahlı saldırıyla bağlantılarını araştırıyor.

Motosiklet çetesi Komançeronun üst düzey üyesi öldürüldü Türkiyeye girmeye çalışmıştı...

Olay yerinden gelen görüntüler, yerde kan gölü içerisinde yatan yaralıları ve onları tedavi etmeye çalışan acil servis yetkililerini gösteriyor.

Olay yerine gelen güvenlik yetkilileri, bölgeyi polis kordonuna aldı ve yayaları da yaklaşmamaları konusunda uyardı.

TÜRKİYE'YE GİRMEYE ÇALIŞMIŞTI

Canberra'daki Interpol bürosu, Temmuz ayında Zahed'in ülkelere girişini engellemek için bildiri yayınlamıştı. Avustralya polisi tarafından ciddi suçlara karıştığı için yaygın olarak tanındığını bildiren Interpol, Lübnan ve Türk makanlarını uyarmıştı. Ardından Zahed'in Türkiye'ye girmesi yasaklandı. Daha sonra, polisin yeraltı dünyasındaki ortaklarıyla buluşmak isteyebileceğine inandığı Lübnan'a gitti.

Motosiklet çetesi Komançeronun üst düzey üyesi öldürüldü Türkiyeye girmeye çalışmıştı...