DünyaMumyaya dönüşmüş halde bulundu! Huascarán'da eriyen buzdan çıktı, 22 yıllık gizem çözüldü

Mumyaya dönüşmüş halde bulundu! Huascarán'da eriyen buzdan çıktı, 22 yıllık gizem çözüldü

10.07.2024 - 13:22 | Son Güncellenme:

22 yıl önce And Dağları'nın en yüksek zirvelerinden birine tırmanmaya çalışırken ortadan kaybolan Amerikalı dağcının mumyaya dönüşmüş cesedi eriyen buzların sayesinde ortaya çıktı.

Mumyaya dönüşmüş halde bulundu Huascaránda eriyen buzdan çıktı, 22 yıllık gizem çözüldü

22 yıl önce sırra kadem basan bir dağcının mumyaya dönüşmüş cesedi buzun içine gömülmüş halde bulundu. William Stampfl, 2002 yılının Haziran ayında Peru'daki Huascarán Dağı'nın yamacında meydana gelen çığ sebebiyle hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

YİRMİ İKİ YIL BOYUNCA SIRRA KADEM BASTI

Mumyaya dönüşmüş halde bulundu Huascaránda eriyen buzdan çıktı, 22 yıllık gizem çözüldü

Kayıp dağcıyı bulmak için yapılan sayısız arama sonuçsuz kaldı ve cesedi yirmi iki yıl boyunca karlı zirvenin altında kaldı. Cesedi sonunda And Dağları'ndaki Cordillera Blanca bölgesinde buzun erimesiyle keşfedildi.

59 yaşındaki adamın donmuş kalıntılarının üzerinde hala kıyafetleri ve çizmeleri bulunuyordu. Cesedi ayrıca soğukta korunmuş haldeydi. Polis yanı sıra, dağcının kimliğini belirlemelerine imkan tanıyan Amerikan pasaportu da dahil olmak üzere diğer eşyalarını da buldu.

ÖLÜM TUZAĞI

Mumyaya dönüşmüş halde bulundu Huascaránda eriyen buzdan çıktı, 22 yıllık gizem çözüldü

Stampfl, ABD'nin Kaliforniya eyaletinden Peru'nun en yüksek zirvesine, Steve Erskine ve Matthew Richardson isimli diğer iki kişiyle birlikte 19 günlük bir maceraya çıktı. Ancak takvimler 24 Haziran 2002'yi gösterirken, çığ, tırmanışlarını sekteye uğrattı ve dağcıları ölüm tuzağına sürükledi.

Haberin Devamı

Daha önce yalnızca Erskine'in cesedi bulunmuştu. Peru'nun en yüksek zirvesi olan Huascarán Dağı, 6.768 metre yükseklikte ve başkent Lima'nın kuzeyinde konumlanıyor. Dünyanın her yerinden dağcılar, karla kaplı zirveleri ve nefes kesen tırmanışları sebebiyle kuzeydoğu Peru'daki Cordillera Blanca sıradağlarına ilgi duyuyor.