Dünya Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220'den fazla kişiyi yaraladı

Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220'den fazla kişiyi yaraladı

02.02.2024 - 09:32 | Son Güncellenme:

Kenya'nın başkenti Nairobi'de meydana gelen büyük gaz patlamasında en az iki kişi öldü, en az 222 kişi ise yaralandı.

Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220den fazla kişiyi yaraladı

Derleyen: Ayşe Kısakürek Doğu Afrika ülkesindeki yetkililere göre, Kenya'nın başkentinde Perşembe gecesi meydana gelen gaz patlamasında en az iki kişi hayatını kaybetti ve en az 222 kişi ise yaralandı. Bir hükümet sözcüsü, Embakasi semtinde gaz taşıyan bir kamyonun saat 23:30 civarında patladığını ve 'büyük bir ateş topunun meydana geldiğini' söyledi.

Haberin Devamı

Apartman bloklarının yakınında büyüyen büyük yangını gösteren videoda; konutların, işyerlerinin ve arabaların hasar aldığı ortaya kondu.  Hükümet başlangıçta, patlamanın bir gaz tesisinde meydana geldiğini açıklamıştı, sebebi hala araştırılıyor. Yanı sıra yangının birçok apartmana sıçradığı da gelen bilgiler arasında. Görgü tanıkları yerel basına patlamanın hemen ardından 'sarsıntı' hissettiklerini anlattı.

'BÜYÜK PATLAMALAR, DEVASA ATEŞ TOPLARI, ÇIĞLIK ATAN İNSANLAR'

Nairobi yangını: Gaz patlaması iki kişiyi öldürdü ve 220den fazla kişiyi yaraladı

Yerel basına göre, yaralıların çoğunda solunum rahatsızlığı olduğu ve aralarında en az 25 çocuğun bulunduğu belirtiliyor. İsimsiz bir görgü tanığı, 'büyük patlamalar, devasa ateş topları, çığlık atan ve daha fazla patlama korkusuyla her yere koşan insanlar'dan bahsetti.

Haberin Devamı

Bölgede yaşayan bir gazetecisi ise, patlamanın ardından herkesin evlerini terk ettiğini bildirdi. Kenya Kızıl Haçı sosyal medyada ekiplerin 'alevlerle yorulmadan mücadele ettiğini' açıkladı. Hükümet sözcüsü Isaac Mwaura, patlama mahallinin güvenlik altına alındığını ve kurtarma operasyonlarının koordine edilmesine yardımcı olmak için bir komuta merkezinin kurulduğunu söyledi. "Kurtarma görevinin en az aksamayla gerçekleştirilebilmesi için Kenyalılara kordon altına alınmış alandan uzak durmaları tavsiye ediliyor" diye ekledi.