Dünya Ölüm reklamı! Tabutun üzerinde yarı çıplak dans ettiler...

Ölüm reklamı! Tabutun üzerinde yarı çıplak dans ettiler...

03.02.2022 - 06:05 | Son Güncellenme:

Bugüne dek pek çok tuhaf reklam izledik ancak bunun kadar kötüsüne rastlamamış olabiliriz. Rusya'da bir cenaze evinin sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı reklam, tam anlamıyla ortalığı ayağa kaldırdı.

Derleyen: Nazlı Erdol / Milliyet.com.tr - Reklamın iyisi kötüsü olmak diyenlerden misiniz? Tahminimize göre bu haberi okuduktan sonra fikriniz değişebilir. Bir cenaze evi, son derece gösterişli modelleri işe alarak "ölümcül" bir hata yaptı. Rusya'daki bir morg servisi, hizmetlerini tanıtmak için tabutların etrafında dans edecek yarı çıplak modelleri tuttu. Görüntülerin internette yayılmasının ardından olay büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

42 SANİYELİK SKANDAL

Rusya'nın başkenti Moskova'daki cenaze evi, bu tuhaf reklam kampanyası kapsamında Instagram ve TikTok'ta "her kesimden vatandaş için" verdikleri cenaze hizmetlerini tanıtmak için birkaç modelle anlaştı. Sosyal medya kullanıcıları tarafından “tatsız ve saldırgan” olarak adlandırılan 42 saniyelik klip, iç çamaşırlı ve yüksek topuklu ayakkabılar giymiş modelleri, tabutların yanında poz verirken gösteriyor. Dansçılardan biri tabutun içine atlayıp burada dans ediyor, bir diğer modelse tabutun kapalı kapağının üzerine bacağını uzatıyor.

Tabut reklamının başka bir bölümünde ise şaşırtıcı bir şekilde bazı kadınlar kapüşonlu sweatshirt'ler giyiyor. Ama tahmin edebileceğiniz üzere, altlarında pantolon ya da etek yok! Diğerleri ise cenaze törenini bezeyen çiçek aranjmanlarının yanında bir tahtta oturuyor.

Ölüm reklamı Tabutun üzerinde yarı çıplak dans ettiler...

Haberin Devamı

Nereden baksanız uygunsuz olan reklamda, "Cenazenin organizasyonunu, evrak işlerinden ayinlere kadar her aşamada denetleyen nitelikli birimlerimizden oluşan personelimiz var" ifadeleri kullanıldı. Ancak tabut modellerinin bu pakete dahil olup olmadığı belirtilmedi! Video, sırasıyla 21 ve 22 Ocak'ta yayınlandığından beri TikTok ve Instagram'da yüz binlerce kez görüntülendi ve çok sayıda öfkeli yorum aldı.

Tepkisini uygun dille yansıtmaya özen gösteren bir sosyal medya kullanıcısı, "Bu korkunç. Akıllarını yitirmişler” diye yazdı ve ekledi: "Bu dine küfür sayılmıyor mu? Bence sayılmalı..."

"ÖLÜM REKLAMI"

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı da bunun "ölüm reklamı" olduğuna dikkat çekti ve sordu: "Neden bu kadar özel ve üzücü bir şeyin reklamını yapmak için çıplak kadınlara ihtiyacımız var?"

Ölüm reklamı Tabutun üzerinde yarı çıplak dans ettiler...

Reklama isyan edenlerden biri de "Gerçekten korkunç olan, insanların tüm sınırlarını kaybetmiş olmaları" diye yazdı ve durumu "Dünya delirdi" diyerek özetledi. Reklamı eleştirmek için sosyal medyayı kullananlardan bir diğeri ise, reklamın "sevdiklerini gömmek isteyenler için tatsız ve rahatsız edici" olduğunu söyledi.

İŞTE SKANDALIN ARDINDAKİ İSİM

Rus medyasına göre, cenaze evinin dehşete düşüren kampanyasının ardında, 29 yaşındaki sosyal medya yöneticisi Albert Mazzafarov yer alıyor. Cenaze evinin 35 yaşındaki patronu Vasily Lukovnikov'un ise, 'belediye' bağlantıları olan, eski bir askeri görevli olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Şirketin sosyal medya yöneticisi Mazzafarov, geçtiğimiz yılın kasım ayında yayınlanan bir cenaze töreninde çekilmiş bir videoda, "sorumluluk sahibi ve sosyal bir kişi, her zor durumda meslektaşlarına yardım etmeye her zaman hazır" olarak nitelendiriliyor. Rusça olarak yayınlanan videoda Mazzafarov, "İşim insanların hayatında meydana gelen üzücü olaylarla bağlantılı, bu yüzden böyle zor bir alanda uzman olarak cenazenin kaliteli organizasyonuna yardımcı olabilirim" diyor.

Ölüm reklamı Tabutun üzerinde yarı çıplak dans ettiler...

RUSYA'DAKİ İLK SKANDAL DEĞİL

Rusya'da daha önce de benzer skandallar yaşanmıştı. Geçtiğimiz aylarda sosyal medya fenomeni ve influencer Polina Murugina, önce Rus medyasında manşetleri süslemiş, ardından da tüm dünyada gündem yaratmıştı. Geçen yıl, başkent Moskova’daki bir kilisenin önünde çıplak fotoğraf çektiren 24 yaşındaki model, "dini duygulara hakaret" ile suçlanmıştı. Gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapatmak zorunda kalan Murugina, suçlu bulunduğu takdirde bir yıl hapis cezası veya 300 bin ruble (55 bin 694 lira) para cezasına çarptırılabilir.

Haberin Devamı

KATEDRALİN ÖNÜNDE İLİŞKİYE GİRDİLER

Geçen yıl ise 19 yaşındaki model Anastasia Çiistova ve 23 yaşındaki Tacikistan vatandaşı erkek arkadaşı Ruslani Murodjonzoda, Moskova’daki Aziz Vasil Katedrali önünde ilişkiye girmişti. Bu anlarda çekilen görüntülerini Instagram hesabında paylaşan model ve sevgilisi özür dilemiş ancak 10’ar ay hapse mahkum edilmekten kurtulamamıştı.

ÖZÜR DİLEDİ AMA...

Bir diğer skandal ise ülkenin St. Petersburg kentinden gelmişti. Ünlü Aziz İsaak Katedrali yakınlarında soyunarak fotoğraf çektiren 30 yaşındaki Ira Volkova ev hapsi cezası almıştı. 20 yaşındaki Instagram ve OnlyFans modeli Natalya Maslennikova, Kaluga'da bir kilise yakınında çıplak fotoğraf çektirdikten sonra, FSB güvenlik servisi tarafından sorgulanmıştı. Paylaşımları takip eden güvenlik servislerinin dikkatini çeken fotoğraf nedeniyle genç model, para cezası veya toplum hizmeti cezasına çarptırılmıştı. Maslennikova fotoğraf için özür dilese de aldığı sert tepkiler nedeniyle sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kalmıştı. Kaluga Belediye Başkanı Dmitry Denisov, Maslennikova gibi bu şekilde poz veren kadınların 'zihin ve ruhunda' 'yanlış bir şeyler' olduğunu söylemişti. Kaluga bölgesinin vali yardımcısı Dmitry Razumovsky ise, 'Büyük olasılıkla bu tür insanların eğitiminde sorun var' demişti.