Dünya ‘Öncelikler değişiyor’

‘Öncelikler değişiyor’

14.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yabancı arama-kurtarma ekiplerinin bir kısmı ayrılırken, sahra hastaneleri kurulumu ve yabancı sağlık ekipleri çalışmaları yoğunlaşmaya başladı.

‘Öncelikler değişiyor’

Deprem bölgesinde umutları yeşerten kurtarma çalışmalarına imza atan yabancı arama-kurtarma ekiplerinin bir kısmı ayrılırken, sahra hastaneleri kurulumu ve yabancı sağlık ekipleri çalışmaları ise yoğunlaşmaya başladı. Ayrıca dünyanın dört bir yanından Türkiye ve Suriye’de depremden etkilenenlere yapılan bağışlar gelmeye de devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) Yardım Direktörü Martin Griffiths, Suriye’nin Halep kentinde yaptığı açıklamada, Türkiye ve Suriye’deki depremlerde kurtarma safhasının sona ermekte olduğunu belirtti. Griffiths, aciliyetin barınak, gıda ve psikolojik desteğe doğru değiştiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Küba’dan 32 doktor

‘Öncelikler değişiyor’

Küba’dan 32 doktor Kahramanmaraş’taki Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde çalışmaya başladı. Ekiple birlikte gelen Küba’nın Ankara Büyükelçisi Alejandro Francisco Diaz Palacios, “Türkiye, bizim dost ve kardeş ülkemiz... Doktorlarımız ihtiyaç duyulduğu sürece, burada depremzedelerin yanında olacaktır” dedi.

Sevkiyat sürecek

‘Öncelikler değişiyor’

Washington Türk-Amerikan Derneği (ATA-DC) de önceki gün Beyaz Saray önünde depremde yaşamını yitirenlerin anısına bir tören düzenledi. Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, ABD’de toplanan yardımların bir kısmının havayoluyla gönderimine başlandığını, 100 konteynırlık yardımın da gelecek hafta deniz yoluyla Mersin’e yollanacağını açıkladı. THY uçaklarının yanı sıra, 10 kargo uçağıyla Washington, Los Angeles ve Houston dahil ABD’nin farklı kentlerinden yardım sevkiyatı sürecek.