Dünya Paşinyan’a karşı süresiz protesto

Paşinyan’a karşı süresiz protesto

23.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusuna karşı yenilgiye uğraması ve anlaşma imzalamasının ardından Başbakan Nikol Paşinyan’a karşı yükselen muhalefet eylemlerini artırıyor. Nitekim Paşinyan’ın istifasını isteyen muhalefet yanlıları, başkent Erivan’daki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak gösteriler düzenledi.

Paşinyan’a karşı süresiz protesto

Süresiz protesto kararı alan muhalefet, aynı zamanda bu eylemler çerçevesinde genel grev kararını da uygulamaya soktu. Protestocular hükümet binası karşısına çadır kurarken, polisin aldığı güvenlik önlemlerine rağmen bazı eylemcilerin Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı önünde de Paşinyan’ı istifaya çağıran gösteriler düzenlediği görüldü.

Haberin Devamı

Polis ile göstericiler arasında zaman zaman arbede yaşandı, bir grup protestocu da Erivan-Vanadzor yolunu iş makineleri ve araçlarla kapattı.

Muhalefetin Başbakan adayı Vazgen Manukyan, Erivan’da düzenlenen protestoda, Ermenistan ordusunu ve polisi halkın yanında olmaya davet etti. Manukyan, güvenlik güçlerine seslenerek “Her saat önemli. Halkı meydanlarda bekletmeyin. Bize katılın” dedi.