Dünya Putin: "Boşandığımızı açıklamak..."

Putin: "Boşandığımızı açıklamak..."

12.06.2013 - 13:59 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski eşi Lyudmila Putina ile ayrılıkları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Putin: Boşandığımızı açıklamak...

Eski eşi ile ayrıldıklarını açıklamanın gizlemekten daha doğru olduğunu ifade eden Putin, Lyudmila Putina ile dini nikahları olmadığını da söyledi. Putin eşi Lyudmila Putina ile Kremlin’de izledikleri bale gösterisinin ardından ayrıldıklarını açıklamıştı.

İngilizce yayın yapan Russia Today televizyonunun Moskova'daki yeni tesisini ziyaret eden Putin sorular üzerine, "İşin (evliliğin) dini kısmına gelince ise böyle bir şey yok. Çünkü biz hiçbir zaman dini nikah kıymadık. Ben ve Lyudmila Aleksandrovna açık ve dürüst şekilde durumu açıklamayı tercih ettik. Bu gizli saklılıktan ziyade en doğru davranış yöntemi." dedi.

İRAN’IN SİVİL NÜKLEER TEKNOLOJİYE SAHİP OLMA HAKKI VAR

Haberin Devamı

İran'ın, nükleer programla ilgili tüm uluslararası talepleri uygulamasından kuşku duymadığını da belirten Rus lider, "Buna kuşkum yok. Çünkü bunun tam tersini söyleyecek hiç bir kanıt yok. Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) son raporuna göre İran fiiliyatta üzerine alan tüm yükümlülüğü yerine getirmekte." şeklinde konuştu.

İran'ın barışçıl nükleer teknolojiye tam sahip olma hakkı olduğunu ifade eden Putin, "İran bu bağlamda diğer uluslararası katılımcılarla kıyaslamada göz ardı edilemez. Rusya bu alanda İran'la işbirliğini devam ettirmeye hazır." dedi.

İran'ın Buşehr nükleer elektrik santrali projesini hatırlatan Putin, "Biz bu işi sonuna kadar yaptık. Ama bu alanda İran'la işbirliğimizin geleceğinde çelişkiler de söz konusu. Örneğin biz kendi arazimizde nükleer yakıtın zenginleştirilmesini önerdik, ama nedense İranlı partnerlerimiz reddetti. Nedeni çok belirsiz. Onlar, malum uluslararası normlar çerçevesinde kendileri zenginleştirme sürecini ısrar ediyor. Rusya, İran'ın bu adımları atma hakkına sahip olduğunu da tanıyor." dedi.

GÜRCİSTAN’LA İLİŞKİLERİN KURULMASINA DESTEK

Haberin Devamı

Gürcistan'la tam şekilde ilişkilerin kurulmasından yana olduklarını vurgulayan Putin, "Bence şimdiki Gürcistan Cumhurbaşkanı büyük hata yaptı. Ama bunu inkar edeceğini düşünüyorum. Ben ona dedim: Mihail Nikolayeviç, her şeyi yap da, ama olayı kanlı çatışmaya kadar sonuçlanmasına götürme. Ama ne yazık ki savaşla sonuçlandı." şeklinde konuştu.

ABD’YE UYARI

ABD'nin Rusya’da muhalefete destek vermesini eleştiren Putin, "Bizim diplomatlarımız Occupy Wall Street ile faal işbirliği yapmıyor. Ama sizin (Amerika) diplomatlarınız onlarla (muhalefetle) faal işbirliği içinde ve açık şekilde destekliyor. Bence bu doğru değil. Çünkü diplomatik hizmetlerin iç siyaset işlerine yüklenmek yerine, ülkeler arasında ilişkileri kurması gerekir." dedi.