Dünya Putin: Nükleer savaşa hazırız

Putin: Nükleer savaşa hazırız

14.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda ülkesine yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını belirtti.

Putin: Nükleer savaşa hazırız

Rusya’nın havadan, karadan ve denizden nükleer füze fırlatma imkanlarını ifade eden “nükleer üçlemenin” diğer ülkelerinkinden daha gelişmiş olduğunu kaydeden Putin, “Askeri ve teknik açıdan elbette hazırız” dedi. Putin, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından ‘kesinlikle anlamsız’ bir adım olduğunu iddia ederken, Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını da söyledi. ABD’nin Ukrayna’ya asker göndermesi durumunda ülkesinin bunu bir müdahale olarak değerlendireceğini de belirten Putin, ülkesinin Ukrayna konusunda müzakerelere hazır olduğunu da ifade etti.

Haberin Devamı

Kısıtlı yardım

Öte yandan ABD yönetimi, Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık yeni askeri yardım yapılacağını açıkladı. Pakette mühimmat, roket ve hava savunma füzeleri olacak. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Bu mühimmatlar Ukrayna’nın silahlarının bir süre daha ateşlenmesini sağlayacak, ancak sadece kısa bir süre için” ifadelerini kullanarak, bu yardımın Ukrayna’ya sadece birkaç hafta yardımcı olacağını belirtti.

AB ülkeleri de, Ukrayna’ya askeri yardımlar için kullanılan fonu 5 milyar euro artırma konusunda prensipte anlaştığını duyurdu.

Yazarlar