Dünya Putin resmen imzaladı! Yapan hapse atılacak

Putin resmen imzaladı! Yapan hapse atılacak

05.03.2022 - 00:02 | Son Güncellenme:

Dünyanın gözü Rusya - Ukrayna krizinde. Rusya'dan peş peşe yeni kararlar gelmeye devam ediyor. Twitter ve Facebook'a erişim engeli gelirken Putin yeni tasarıyı imzaladı.

Putin resmen imzaladı Yapan hapse atılacak

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin silahlı kuvvetleri hakkında "sahte" bilgilerin yayılmasını 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandıran bir yasa tasarısını imzaladı.

Haberin Devamı

Tasarı Perşembe günü Rus milletvekilleri tarafından oybirliğiyle kabul edilmişti.

Birkaç bağımsız Rus medya kuruluşu, Kremlin'in Ukrayna'da "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı eylemi "istila" veya "savaş" olarak niteledikten sonra son günlerde kapatıldı.

Putin ayrıca Rusya'ya karşı yaptırım çağrısında bulunanlara para cezası veya hapis cezası verilmesini öngören başka bir yasa tasarısını da imzaladı.

Rusya’da Facebook’tan sonra Twitter da yasaklandı

Rusya, Facebook’un ardından ülkede, Twitter’ın da yasaklandığını duyurdu. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından global sosyal medya şirketleri, Rus medyalarının sosyal medya hesaplarına kısıtlamalar getirdi. Kısıtlamalara karşı hamle de Rusya’dan geldi. Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) akşam saatlerinde Facebook’a erişimin durdurulduğunu açıkladı. Bu duyurunun hemen ardından yapılan açıklamada Twitter’ın da ülkede yasaklandığı belirtildi. Aynı gerekçelerle kapatılan Twitter’a da erişim tamamen durduruldu.