Dünya Restoranda yemek yiyen kadınlara korkunç saldırı! Önce taciz sonra dayak...

Restoranda yemek yiyen kadınlara korkunç saldırı! Önce taciz sonra dayak...

11.06.2022 - 15:34 | Son Güncellenme:

Çin’de bir restoranda yemek yiyen üç kadın, önce sözlü tacize uğradı, daha sonra dokuz kişi tarafından acımasızca dövüldü. Güvenlik kamerası korkunç olayı saniye saniye kaydettti.

Çin'de dün meydana gelen kadına şiddet olayı ülkede büyük yankı uyandırdı. Ülkenin Hebei eyaletindeki Tangshan kentinde üç kadın arkadaş, restoranda yemek yiyordu. 6 Haziran günü sabaha karşı saat 02.40 sularında, barbekü restoranına bir adam girdi.

Haberin Devamı

ELİNİ KADININ SIRTINA KOYDU

Güvenlik kameraları, adamın içeri girer girmez kapı eşiğindeki bir masada iki arkadaşıyla birlikte yemek yiyen kadına odaklandığını gözler önüne serdi. Adam, elini kadının sırtına koydu. Bunu fark eden kadın, adamın bileğini tutarak elini çekti. Görüntülerde, birkaç saniye sonra ikilinin konuşmaya başladıığı ve bir kez daha kolunu kadının omzuna koyduğu görülüyor. Duruma tepki veren kadın adamı iter itmez, saldırgan kadının yüzüne vurdu.

Restoranda yemek yiyen kadınlara korkunç saldırı Önce taciz sonra dayak...

ŞİŞE FIRLATARAK UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR

İkisi arasında bir itişme başladı ve kadın adamın kafasına bir cam şişe atarak onu kendinden uzaklaştırmaya çalıştı. Yanındaki arkadaşlarından biri, ona yardım etmek için ayağa kalktı ve saldırganın kafasına bir şişe daha attı. Bunun üzerine adam saldırısını diğer kadına yöneltti ve restoran tamamen karıştı.

Haberin Devamı

KAFASINA TEKME ATILDI, SAÇINDAN SÜRÜKLENDİ

Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda, üç kadın konuşmayı reddettikleri kişi ve sekiz arkadaşı tarafından acımasızca dövüldü. Kadına ilk tokatı atan kişi, daha sonra şiddetin boyutunu artırdı. Saldırganın restoran dışındaki arkadaşları da olaya dahil olarak kadınlara saldırmaya başladı. Saldırganlardan biri ise kadınların üzerine sandalye fırlattı. Kadınlardan birini saçlarından sürükleyerek restoran dışına çıkaran kişi, saldırılarına burada devam etti. Güvenlik kamerası görüntülerinde başına ve vücuduna üç dakika boyunca sürekli darbe alan kadının, kafasına tekme atıldığı, saçından sürüklendiği ve beton kaldırımda kırık cama itildiği görülüyor.

Restoranda yemek yiyen kadınlara korkunç saldırı Önce taciz sonra dayak...

ŞİDDET SOKAĞA TAŞTI

Sokağa taşan şiddet, çevredekilerin de yardımıyla son buldu. Bir dakika sonra adamlar olay yerinden uzaklaşarak restoranın arkasındaki bir ara sokaktan geçti. Kadın ayağa kalarak aynı yöne doğru koştu.

SEKİZ KİŞİ GÖZALTINDA, BİR KİŞİ ARANIYOR

Endişe verici görüntüler, internette geniş çapta paylaşıldı ve büyük tepki çekti. Sosyal medyada çok paylaşılan görüntülerin ardından Tangshan kentindeki polis yetkilileri, şiddetli saldırı ve 'sorun çıkarma' şüphesiyle sekiz kişiyi tutukladıklarını, diğer bir şüpheliyi aramanın ise devam ettiğini açıkladı. Darp edilen kadınlardan ikisi ise tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Sosyal medyadaki bazı paylaşımlarda, saldırganların aynı çetenin üyesi oldukları ve restoran sahibini de daha önce defalarca tehdit ettikleri iddia edildi.

Haberin Devamı

HASTANEDEN YARALI KADINLARIN DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kadınların tedavi altına alındığı hastane de sağlık durumlarıyla ilgili açıklama yaptı. Kadınların hayati tehlikesinin bulunmadığı aktarıldı.

Restoranda yemek yiyen kadınlara korkunç saldırı Önce taciz sonra dayak...

Saldırı, sosyal medyada yüz milyonlarca yorum aldı. Sosyal medya kullanıcıları, saldırgan davranışları kınadı ve yetkilileri kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmaya çağırdı.

Yaşanan korkunç olay, son yıllarda Çin'de artan ataerkil bir toplumun baskısı, internet sansürü ve kadın hakları konularına dikkat çeken tartışmalar bir kez daha alevlendi. Ülkede artan cinsel taciz ve cinsiyete dayalı şiddet olayları hakkındaki tartışmalar, sosyal medyada gündem yarattı.