Dünya Rus destekli rejim saldırıları arttı

Rus destekli rejim saldırıları arttı

15.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Üç askerin mayın patlamasında şehit olması ile yeniden askeri hareketliliğe sahne olan İdlib’de Rus destekli rejim güçleri, yeniden saldırılarını artırdı.

Rus destekli rejim saldırıları arttı

NAMIK DURUKAN Ankara - Rusya havadan, rejim ise karadan bölgeyi bombalıyor. Rus uçakları, Kansafra kasabasındaki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üssü çevresine yediden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılar sonrası bölgeye Türkiye’den takviye güç sevk edildi. Serakib ilçesinde konuşlu rejim güçleri, İdlib’in doğusundaki Afes ve Mecdela ilçelerindeki muhalif grupların hedeflerini önceki gün top atışlarıyla vurdu. Rejimin saldırısına Rusya, keşif uçakları ile destek verdi. Saldırıda atılan top mermilerinden bazıları Afes kasabası çevresindeki TSK’nın konuşlu bulunduğu noktaların yakınlarına düştü. Rus savaş uçakları İdlib’in güneyindeki Cebel Zaviye bölgesi yakınlarındaki Kansafra kasabasındaki TSK’ya ait karakol çevresine önceki gün yediden fazla hava saldırısı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Operasyon sinyali

Rejim güçlerinin saldırıları Gab Ovası’nda da devam etti. Rus ve rejim güçlerinin hava ve karadan saldırılarını arttırmasının İdlib’e kapsamlı bir operasyon sinyali taşıdığı ileri sürüldü. TSK bölgede nokta operasyonları başlatırken diğer yandan bölgeye takviye güç sevk etti. TSK’ya ait bir konvoy, Kafr Lusin sınır kapısını geçerek İdlib’e girdi. Takviye güçler, buradan rejimin saldırılarını yoğunlaştırdığı bölgelerdeki askeri noktalara konuşlandı. Takviye güçler, buradan rejimin saldırılarını yoğunlaştırdığı bölgelerdeki askeri noktalara konuşlandı.