Dünya Rus gemileri Filipinler'de

Rus gemileri Filipinler'de

20.10.2017 - 15:03 | Son Güncellenme:

Moskova'nın Manila yönetimine ücretsiz olarak verdiği silahları taşıyan üç gemi, limana yanaşıyor. Gemilerde askeri kamyonetler de bulunuyor.

Rus gemileri Filipinlerde

Rusya ile Filipinler arasında savunma alanındaki ilişkiler kapsamında 3 denizaltı savaş gemisi Filipinler’e ulaştı. Gemilerin, Manila'ya Rusya'nın ücretsiz olarak verdiği silah ve askeri araçları taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Manila'nın ABD'den silah almayı reddetmesi ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin Rusya ile yakın ilişkiler geliştirmeye başlamasının ardından Rus gemileri bu yıl üçüncü kez Filipinler'i ziyaret ediyor.

Rusya'nın Pasifik Filosu Komutan Yardımcısı Eduard Mihaylov, gazetecilere yaptığı açıklamada 3 Rus gemisinin Manila'ya ulaştığını söyledi. Mihaylov "Bu limanın, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin simgesi olarak bölgenin güvenliğine ve istikrarına katkı sağlaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Filipinler donanması da iki geminin daha yolda olduğunu ve yarın ülkeye ulaşacağını duyurdu. Öte yandan gemilerin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun gelecek hafta gerçekleşecek 10. Güneydoğu Asya Savunma Bakanları Toplantısına katılmak için Filipinler'i ziyaret edeceği bir dönemde ülkeye gelmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

Rusya'nın Filipinler Büyükelçisi Carlos Soretta, önceki günlerde Kalaşnikof'un 5 bin AK-100 saldırı tüfeği, bir milyon mermi ve 20 askeri kamyoneti taşıyan Rus gemilerinin Manila'ya doğru yola çıktığını söylemişti.

Kaynak: Sputnik