Dünya Ruslar, yük gemisine ateş açtı

Ruslar, yük gemisine ateş açtı

14.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de devriye gezen Rus savaş gemisi Vasiliy Bikov’un, Palau bayraklı “Şükrü Okan” adlı Türk yük gemisine uyarı ateşi açtığını ve gemiyi durdurduğunu açıkladı.

Ruslar, yük gemisine ateş açtı

Ukrayna’nın İzmail Limanı’na hareket ettiği iddia edilen gemiye, yasak kapsamında bir yük taşıyıp taşımadığının denetlenmesi için dün sabah yerel saatle 6.40’da “Dur” sinyali yollandığı, yanıt gelmeyince uyarı ateşi açılarak durdurulduğu kaydedildi. Rusya’nın açıklamasında, daha sonra Rus denetim ekiplerinin helikopterle gemiye indiği, çalışmaların ardından da hedef limanına gitmesine izin verildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Tahıl koridoru anlaşmasının sona ermesinden bu yana, Rusya, Ukrayna limanlarına giden tüm gemileri potansiyel askeri yük taşıyan gemi olarak nitelendirip ona göre hareket edeceğini açıklamıştı. “Vesselfinder” adlı sitenin verilerine göre, Şükrü Okan yük gemisi, önceki sabah Kartal’dan yola çıktı ve öğle saatlerinde Bulgaristan karasularına ulaştı. Yine Vesselfinder’e göre geminin hedef limanı Ukrayna’nın İzmail limanı değil Romanya’nın Sulina limanı olarak görünüyor.