Dünya Rusyada uçak kazası: 62 ölü

Rusyada uçak kazası: 62 ölü

19.03.2016 - 07:03 | Son Güncellenme:

DUBAİ merkezli düşük maliyetli havayolu FlyDubai’ye ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı Rusya’da Rostov-on-don Havalimanı’na iniş sırasında düştü. Kazada 62 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 55 yolcudan 44'ünün Rus, 8'inin Ukrayna, 2'sinin Hindistan, birinin ise Özbekistan vatandaşı olduğu bildirildi. Yere kırım açısı sayılan 45 dereceyle yaklaşan FlyDubai uçağının pilotunun son saniyelerde kuleyle vedalaşırcasına “1, 2, bye bye” dediği ortaya çıktı.

Rusyada uçak kazası: 62 ölü

Dubai’den yerel saatle 22.53’te 62 yolcu ve mürettebatı ile Rusya’da Rostov-on-don’a gitmek üzere kalkan FlyDubai Havayolları’na ait Boeing 737-800 tipi uçak, yerel saatle 03.15’te iniş için alçalmaya başladı. Görüş şartlarının düşmesi üzerine pilotlar ilk yaklaşmalarında pas geçerek tekrar yükseldi. İkinci denemeleri sırasında uçak saat 03.50’da düştü. Bölgeye hemen havalimanı itfaiyesi ve ambulanslar sevk edilirken kazadan kurtulan olmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

Rusya'nın güneyindeki Rostov-na-Don kenti havaalanında düşen yolcu uçağın kara kutuları bulundu, hayatını kaybeden yolcu ve mürettebatın kimlikleri belli oldu.

Rusyada uçak kazası: 62 ölü

Rusya Olağanüstü Haller Bakanlığının açıklamasında ise hayatını kaybeden 55 yolcudan 44'ünün Rus, 8'inin Ukrayna, 2'sinin Hindistan, birinin ise Özbekistan vatandaşı olduğu bildirildi.

THY UÇAĞI DA GERİ DÖNDÜ

Kazanın ardından havalimanı uçuşa kapatıldı. Rostov’a sefer yapan Türk Hava Yolları’nın TK293 sefer sayılı yolcu uçağı, meydanın kapanması nedeniyle İstanbul’a geri döndü. Seferin ilerleyen saatlerde Rostov Havalimanı’nın açılmasının ardından yapılacağı öğrenildi.

UÇAĞIN DÜŞME ANI KAMERADA!

DUBAİ MERKEZLİ

Düşük maliyetli operasyon yapan ve filosun tamamen Boeing 737-800 tipi uçaklardan oluşan FlyDubai, aralarında Türkiye’de İstanbul Sabiha Gökçen’in de olduğu 43 ülkede 94 noktaya sefer yapıyor. Filosunda 50 adet Boeing 737-800 tipi uçak bulunan FlyDubai’nin ayrıca 80 adetlik uçak siparişi de bulunuyor.

Haberin Devamı

KARA KUTUYA HENÜZ ULAŞILAMADI

Kaza ile ilgili Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov yaptığı açıklamada, "Bu hepimiz için büyük bir trajedi. Kazanın nedenleri bütün ayrıntıları ile incelenecektir. Hiç şüphesiz hayatını kaybedenlerin ailelerine yardım sağlanacaktır" dedi.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ise yaptığı açıklamada uçağın kara kutusunun arandığını ancak henüz bulunmadığını açıkladı. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı yetkilileri kazada hayatını kaybeden mürettebattan 5’inin yabancı uyruklu olduğunu da belirttiler.

Kazanın ardından havalimanı uçuşa kapatıldı. Rus hava yolu şirketi Aeroflot bu havaalanına yedi uçuşunu iptal etti.

Rus basınında uçaktaki yolcu sayısı 62 olarak belirtiliyor. 7’si mürettebat ve bunların 6’sı yabancı uyruklu deniliyor.

Rusyada uçak kazası: 62 ölü

MÜRETTEBATIN İSMİ YAYINLANDI

Rus basını hayatını kaybeden mürettebatın ismini yayınladı. Buna göre ölenlerden birinin Kıbrıslı, ikisinin İspanyol, birinin Kolombiyalı, birinin Kırgız ve diğerinin Seyşeller vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Rusya Ulaştırma Bakanlığı Yardımcısı yaptığı açıklamada düşen FZ 981 sefer sayılı uçaktaki bütün yolcuların sigortalı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Rusya Acil Durumlar Bakanı Vladimir Puçkov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kazada hayatını kaybeden yabacı uyrukluların da ailelerine aynı Rus vatandaşı gibi yardım edileceğini bildirdi. Puçkov, "Rusya Devlet Başkanı kaza ile ilgili ilk aşamada hayatını kaybeden Rus vatandaşı ve diğer ülke vatandaşlarının ailelerine yarım yapılmasını söyledi" dedi.

PİLOTUN SON SÖZLERİ

Rusya’nın güneyindeki Rostov na Donu kentinde iniş sırasında pist yakınlarına çakılarak infilak eden Boeing 737-800 tipi yolcu uçağının pilotunun son sözleri tüyleri diken diken etti.

Yere kırım açısı sayılan 45 dereceyle yaklaşan FlyDubai uçağının pilotunun son saniyelerde kuleyle vedalaşırcasına “1, 2, bye bye” dediği ortaya çıktı.