Dünya Rusya'dan Harkiv'e füzeli saldırı! Yaralılar var...

Rusya'dan Harkiv'e füzeli saldırı! Yaralılar var...

09.07.2022 - 18:21 | Son Güncellenme:

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya Ukrayna'nın Harkiv şehrine füzeli saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 kişinin yaralandığı bilgisi geldi.

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken flaş bir son dakika gelişmesi yaşandı. Rusya Ukrayna'ya füzeli saldırı düzenlendi. CNN TÜRK'te yer alan habere göre Rusya, Ukrayna'nın ikinci büyük kenti Harkiv'i vurdu. Saldırıda bir bina yerle bir oldu. Saldırıya 7 kişi yaralandı. Ekipler enkaz haline gelen binada çalışma yürüttü.

Haberin Devamı

SAVAŞIN BAŞINDAN BU YANA 583 SİVİL ÖLDÜ

Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı Ukrayna’ya yönelik saldırıları devam ediyor. Ülkenin en çok zarar gören bölgelerinden biri olan Donetsk bölgesinin Valisi Pavlo Krilenko açıklamada bulundu. Vali Krilenko açıklamasında, "Rusya saldırılarının başlangıcından bu yana Donetsk Bölgesinde 583 vatandaş hayatını kaybederken, bin 517 kişi ise yaralandı. Volnovakha ve Mariupol’da hayatını kaybeden kişi sayıları ise belli değil. Rusya ölüm ve yıkım saçıyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Donetsk’te bir vatandaşın araç kamerasına yansıyan görüntülerde, araçların seyir halinde olduğu yola bir bombanın düştüğü ve araçların geri döndüğü görüldü.

PUTİN GERİ ADIM ATMIYOR! BATI'YA GÖZ DAĞI

Haberin Devamı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Parlamentosu’nun alt kanadı Duma’da temsil edilen siyasi partilerin liderleri ve sözcüleri ile bir araya geldi. Kremlin Sarayı’ndaki toplantıda konuşan Putin, özellikle Batılı ülkelerin politikalarına ve Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarına değindi.

Rusyadan Harkive füzeli saldırı Yaralılar var...

Rus ordusunun Ukrayna’ya harekat başlattıktan sonra Rus parlamentosundaki birliğin önemine vurgu yapan Putin, “Özel askeri harekatın başladığı 24 Şubat'tan sonra ülkedeki tüm hükümet birimlerinin ve hükümet kademelerinin kararlı, uyum içinde ve hızlı hareket etmesi gerekiyordu.

Bugün bu yönde çalıştığınız için teşekkür etmek istiyorum. Donbass sakinlerinin organize insani desteği için parlamentodaki partilere özellikle teşekkür etmek istiyorum. Çünkü medya bu çalışmayı farklı şekillerde ele aldı. Ayrıca resmi olarak izin alan birçok milletvekilinin kendi hayatlarını riske alarak gıda, ilaç ve temel malzemeleri sağlamak, hızlı bir şekilde insani yardım dağıtmak için savaş bölgesine gittiğini biliyorum” dedi.

“Batı bizi savaş alanında yenmek istiyorsa, bırakın denesinler”

Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı savaş alanında hamle yapmak için fırsat kolladığına dair duyumlar aldığını belirten Putin, “Ukrayna’daki savaşı başlatan Rusya değil kolektif Batı'dır. Bugün bizi savaş alanında yenmek istediklerini duyuyoruz. Bırakın denesinler. Batı’nın bizimle son Ukraynalıya kadar savaşmak istediklerine dair duyumlar alıyoruz. Bu Ukraynalılar için bir trajedidir. Ama herkes bilmelidir ki henüz bir şeye başlamadık” dedi.

Haberin Devamı

'Savaş' kelimesi Rus Belediye Meclis Üyesi pahalıya patladı!

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı saldırıların ardından 15 Mart tarihinde Moskova Belediye Meclis Toplantısı’nda ülkesinin Ukrayna’ya saldırılarına karşı çıkan ve “özel askeri operasyonlar” yerine “savaş” ifadesini kullanan Moskova Belediye Meclis Üyesi Aleksey Gorinov’un yargılanmasına ilişkin açılan dava bugün de devam etti.

Rusyadan Harkive füzeli saldırı Yaralılar var...

Yaklaşık 3 ay boyunca cezaevinde tutuklu bulunan Gorinov’un yargılandığı davanın dünkü oturumunda Mahkeme Savcısı meclis üyesinin Rus Ceza Kanunu’nda yer alan “sahte bilgi yaymak” ve “siyasi nefrete dayalı söylemler kullanmak” maddelerine göre 7 yıl hapis cezası almasını talep etmişti. Moskova’daki Meshchansky Bölge Mahkemesi’nde bugün devam eden oturumda Mahkeme Heyeti meclis üyesi ile ilgili son kararını verdi.

Haberin Devamı

Yargıç Olesya Mendeleeva, Belediye Meclis Üyesi Aleksey Gorinov’un 7 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu. Mahkemenin kararının ardından Gorinov tekrar cezaevine gönderildi.