Dünya S. Arabistan ve BAE’ye suçlama

S. Arabistan ve BAE’ye suçlama

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İran’ın Arap nüfuslu Huzistan eyaletinin başkenti Ahvaz’da cumartesi günkü askeri geçit törenine yönelik saldırıda ölenler için kalabalık bir cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, aralarında üst düzey yetkililerin de bulunduğu binlerce kişi katılırken, intikam yemini edildi, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar atıldı.

S. Arabistan ve  BAE’ye suçlama

12’si Devrim Muhafızları mensubu 25 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı Ahvaz saldırısının kurbanları için çok büyük bir cenaze töreni düzenlendi. Ahvaz’ın Sarallah Camisi’ndeki törene katılmak için İran’ın dört bir yanından binlerce kişi geldi. Tabutlar İran bayraklarına sarılırken “Sonuna kadar ayaktayız”, “Terörizme hayır” yazılı pankartlar taşındı. Teröristleri ve onların bölgesel ve bölge dışı destekçilerini lanetleyen sloganlar atılırken özellikle ABD ve İsrail hedef alındı.

Haberin Devamı

Bu arada İran dini lideri Ali Hamaney de, Ahvaz kentindeki saldırıyı gerçekleştirenlerin “ellerinin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) cebinde olduğunu” söyledi. Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2018 Asya Oyunlarından dönen İranlı sporcuları kabul eden Hamaney, burada yaptığı konuşmada, Ahvaz’daki saldırıya ilişkin değerlendirmeler de yaptı. Hamaney’in resmi sitesinden yapılan açıklamada, İran dini liderinin “Bu korkakça eylem Suriye ve Irak’ta sıkıştıklarında ve yardıma ihtiyaç duyduklarında ABD tarafından kurtarılan kişilerin işidir. Bunların eli Suudi Arabistan ve BAE’nin cebindedir” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. Hamaney saldırıyı gerçekleştirenlerle ilgili, “Bu saldırının faillerini en ağır şekilde cezalandıracağız” ifadelerini kullandığı aktarıldı.