Dünya Kanada Başbakanı'nın görüntüleri anında yayıldı! 'Utanç verici'

Kanada Başbakanı'nın görüntüleri anında yayıldı! 'Utanç verici'

20.09.2022 - 13:59 | Son Güncellenme:

Londra'nın merkezindeki gösterişli ve lüks otelde, üzerinde sıradan bir tişört ile piyano başında görüntülenen Kanada Başbakanı Trudeau'ya tepki yağıyor. Kimileri Başbakan'ın "sarhoş" olduğunu ileri sürerken, kimileri onu "duyarsız ve utanç verici" olarak nitelendirdi.

Kanada Başbakanının görüntüleri anında yayıldı Utanç verici

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Cumartesi günü çekildiği ortaya çıkan görüntüleri tartışma yarattı. Trudeau, Kraliçe II. Elizabeth'in cenazesinden sadece iki gün önce bir akşam yemeğinin ardından kaldığı otelin lobisinde görüntülendi. Kısa sürede yayılan ve viral olan görütüler sonrasında Kanada Başbakanı, yoğun eleştirilerle karşılaştı.

Haberin Devamı

50 yaşındaki Trudeau, yeni hükümdarı Kral III. Charles ile tanışmak ve Pazartesi sabahı anıtsal cenaze töreninde Kraliçe'ye saygılarını sunmak için Birleşik Krallık'a giden birçok dünya liderinden biriydi.

Kanada Başbakanının görüntüleri anında yayıldı Utanç verici

LÜKS OTELİN LOBİSİNDE GÖRÜNTÜLENDİ

Gündelik bordo renkte bir tişört giyen Trudeau, Londra'nın merkezindeki otelin lobisinde resmi Kanada delegasyonunun diğer üyeleriyle birlikteydi. Kanada Başbakanı, İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu resmi yas dönemindeyken, odaların en az 5 bin dolara tutulduğu, başkent Londra'nın merkezinde bulunan gösterişli Corinthia Oteli'ndeki piyanonun başında, ünlü rock grubu Queen'in 1975 tarihli hit şarkısı Bohemian Rhapsody'yi söyledi. 

Trudeau'nun "şarkı söylerken Londra ziyaretinin ciddiyetinden ve öneminden habersiz göründüğü" ifade edildi ve Kanada liderinin "sarhoş" olduğu ileri sürüldü. Kısa sürede viral olan görüntüler "utanç verici" olarak lanse edildi.

Kanada Başbakanının görüntüleri anında yayıldı Utanç verici

Haberin Devamı

Başbakan'ın şarkı söylerken çekilmiş görüntüleri, dünya çapında öfke uyandırdı ve pek çoğu, Kraliçe'nin Westminster'daki cenazesinden 48 saatten daha az bir süre kala içki içip şarkı söylediği için Trudeau'yu eleştirdi.

Kraliçe'ye büyük saygısızlık şeklinde yorumlanan görüntülerle ilgili Kanadalı köşe yazarı Andrew Coyne, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Utanç verici görüntüler. Kraliçe'nin cenazesinin öncesinde halka açık yerde başbakan. Ve böyle mi davranıyor?" ifadelerini kullandı.

Trudeau, bundan sadece altı ay önce Kraliçe'nin ellerini tutarak fotoğraflanmasından sonra onu 'dünyadaki en sevdiğim insanlardan biri' olarak nitelendirmişti.

Kanada Başbakanının görüntüleri anında yayıldı Utanç verici

"TAMAMEN UYGUNSUZ"

Kanada Başbakanı'nın "Kraliçe" anlamına gelen Queen grubundan şarkı söylemesiyle ilgili kimi sosyal medya kullanıcıları "saygı duruşu" yorumunda bulunurken, diğerleri ise Başbakan'ın alkollü bir şekilde şarkı söylemesinde herhangi bir saygı belirtisi olmadığını ileri sürdü.

Bir diğer sosyal medya kullanıcısı, Başbakan'ın Londra seyahatinin sebep ve koşullarını göz önünde bulundurarak, eylemlerinin uygunsuz olduğunu savundu:

Haberin Devamı

Bu yakışıksız, onursuz bir görüntü; koşullara ve konumuna göre tamamen uygunsuz.

"O BAŞBAKAN AMA ROBOT DEĞİL"

Başbakan'ın Cumartesi gecesi piyanonun yanında şarkı söylemeden önce içki içtiğine dair hiçbir bilgi yok. Onu savunan biri ise şu ifadeleri kullandı:

Bu görüntülere sinirlisiniz çünkü en başta Trudeau'yu sevmiyorsunuz. Akşam resmi olmayan bir etkinlikte ve ortamda şarkı söylemesi ve normal bir insan gibi davranmasında yanlış bir şey yok. O Başbakan, ama bir robot değil.

Başbakan'ın sözcüsü şunları söyledi: "Cumartesi günü akşam yemeğinden sonra Başbakan, Majestelerinin hayatını ve hizmetini anmak için bir araya gelen Kanada delegasyonunun üyeleriyle küçük bir toplantıya katıldı. Tanınmış bir müzisyen olan Gregory Charles, otel lobisinde piyano çaldı ve bu, Başbakan da dahil olmak üzere heyetin bazı üyelerinin katılmasıyla sonuçlandı."

Öte yandan Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümünün ardından Birleşik Krallık Kralı'na bağlı ülkelerin monarşiyle bağlarını koparabileceği iddiaları üzerine Kanada'nın İngiltere monarşisiyle bağlarını koparmayacaklarını söyleyen Trudeau, "Şu anda sistemde Kanada halkına son derece iyi bir şekilde hizmet eden güzel bir denge var" dedi.

Trudeau'nun adı, daha önce de skandallara karışmış ve Kanada Başbakanı daha önce de benzer şekilde medyanın hedefinde yer almıştı.

Kanada Başbakanının görüntüleri anında yayıldı Utanç verici

Haberin Devamı

2019 yılında, Kanada'da yapılacak seçimlerin bir ay öncesinde, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun ortaya çıkan bir fotoğrafı çok konuşulmuştu. Trudeau'nun 21 yıl önce özel bir okulun galasına yüzünü siyaha boyayarak katıldığı haberi basına yansıyınca, 'ırkçılık' yaptığı yönünde tepkilerle karşılaşmıştı. 2001 yılında düzenlenen 'Arap Geceleri' adlı bir etkinlikte çekilen fotoğrafta Trudeau'nun sarık taktığı görülüyordu. Başbakan Trudeau, kendisine karşı yöneltilen tepkiler artınca, açıklama yaparak özür dilemek zorunda kalmıştı.

Hareketiyle ilgili sorumluluk aldığını söyleyen Kanada Başbakanı, "O zaman ırkçı olduğunu düşünmediğim bir şeydi, ama şimdi bunun ırkçı bir davranış olduğunu kabul ediyorum. Çok özür dilerim" ifadelerini kullanmıştı.