Dünya ‘Savaş’ta yeni cephe açıldı

‘Savaş’ta yeni cephe açıldı

29.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İngiltere kraliyetini suçlayan Harry ile eşi Meghan kurdukları prodüksiyon şirketinin başına Ben Browning’i getirdi. Browning’in özelliği, Harry’nin annesi Diana’nın ölümünden kraliyeti sorumlu tutan bir filmin haklarını satın alması.

‘Savaş’ta yeni cephe açıldı

İngiltere kraliyetinden geçen yıl ayrılıp ABD’ye yerleşen Prens Harry (36) ile eşi Meghan Markle (39)  Oprah Winfrey’in programına katılarak olay yaratmıştı. Meghan programda kraliyeti ırkçılık ve baskıcılıkla suçlarken Harry de eşini desteklemişti. Bu suçlamalar, kraliyetin tepkisine neden olmuştu. Şimdi yeni cephe açıldı. Harry ile Meghan oğullarının adını taşıyan prodüksiyon şirketi Archewell Productions’ın başına Ben Browning’i getirdi. Ben Browning’in Harry’nin annesi Prenses Diana’nın saray tarafından öldürüldüğünü iddia eden ‘Inquest’ (Soruşturma) adlı bir filmin haklarına sahip olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

‘Suikast’ suçlaması

İngiliz Browning’in Diana’nın ‘şaibeli’ ölümünü anlatan filmin haklarını 2013’te satın aldığı bildirildi. Filmin senaryosu, Diana ile Arap sevgilisi Dodi el-Fayed’in 1997’de Paris’te trafik kazasında ölmelerinden sonra ortaya atılan komplo teorilerine odaklanıyor. Senaryoya göre, kraliyet ailesi hamile olan Diana’nın Müslüman sevgilisi Dodi el Fayed ile evlenmeyi planlaması nedeniyle ona suikast düzenledi. Browning’in daha önce çalıştığı Wayfare Entertainment şirketi aracılığıyla satın aldığı senaryo, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’in kraliyette Müslüman istemediğini de öne sürüyor. Bir kaynak, filmin yapım aşamasında olduğunu belirterek, “Filmin bugüne kadar bitirilmemesi de tuhaf” dedi.

Haberin Devamı

Dizi için saraya turist gibi sızmış

İngiliz kraliyet ailesini konu alan ‘Crown’ (Taç) dizisinin prodüksiyon tasarımcısı Martin Childs’in çekimlerde aynı ortamı yaratabilmek için Londra’da kraliçenin konutu Buckingham Sarayı’nda turistik tura katıldığı ortaya çıktı. Childs dizide kraliyet konutlarını tasarlayabilmek için gerçek mekanlara erişim talebinin kraliyet tarafından reddedilmesinin ardından Buckingham Sarayı’ndaki 26.5 sterlinlik tura turist gibi katıldığını söyledi. Tasarımcı edindiği bilgilerle 15 çekim yerini oluşturduğunu belirtti.

‘Savaş’ta yeni cephe açıldı

 

 

Yazarlar