DünyaSenatodan onay aldı! Marco Rubio ABD’nin 72'nci Dışişleri Bakanı oldu

Senatodan onay aldı! Marco Rubio ABD’nin 72'nci Dışişleri Bakanı oldu

21.01.2025 - 04:14 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump’ın, Dışişleri Bakanlığına aday gösterdiği eski senatör Marco Rubio, Kongre'nin Senato kanadında yapılan oylamada, Trump kabinesinin ilk bakanı olarak onay aldı.

Senatodan onay aldı Marco Rubio ABD’nin 72nci Dışişleri Bakanı oldu

Rubio, oylama sonucu ABD’nin 72'nci Dışişleri Bakanı oldu. Florida’nın eski Cumhuriyetçi Senatörü, Senatodaki oylamada 0’a karşı 99 “evet” oyuyla Dışişleri Bakanı olarak onaylandı.

Haberin Devamı

Kübalı göçmen bir ailenin çocuğu olan Rubio, ABD tarihinde ilk Latin kökenli Dışişleri Bakanı olarak kayıtlara geçti.

Rubio, 14 yıllık senatörlük görevi boyunca Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Senato İstihbarat Komitesi gibi Kongredeki önemli komitelerde görev yaptı.

KEŞFETYENİ
Ev ev değil adeta müze! Aşk-ı Memnu'nun 'Hülya'sı emlak zengini çıktı
Ev ev değil adeta müze! Aşk-ı Memnu'nun 'Hülya'sı emlak zengini çıktı

Cadde | 27.04.2025 - 13:39

Kanal D'de ekrana gelen Aşk-ı Memnu'da Hülya karakterine hayat veren Zerrin Arbaş, evinin kapılarını açtı.

Yazarlar