Dünya Simpsonlar yine bildi! 11 yıl öncesinden X tahmini

Simpsonlar yine bildi! 11 yıl öncesinden X tahmini

27.07.2023 - 10:50 | Son Güncellenme:

Yayınladıkları bölümlerle dünyada yaşanacak kilit olayları yıllar öncesinden bilen Simpsonlar isimli çizgi dizide şimdi de Twitter'ın logosunda yaşanan değişikliğin sinyalinin verildiği ortaya çıktı

Simpsonlar yine bildi 11 yıl öncesinden X tahmini

Twitter'ın sahibi Elon Musk, 24 Temmuz'da Twitter’ın sembolü olan kuş logosu yerine “X” harfini kullanmak istediğini söyledi. Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada logonun gün içerisinde değişeceğini de bildirdi. Musk, şirketin ismini de X olarak değiştirmiş ve bunun “çoktan yapılması gereken bir değişiklik” olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Musk'ın işaret ettiği gibi x.com internet sitesi de doğrudan Twitter.com'a yönlendiriyor. Milyarder Musk’ın, Çin’in WeChat’ine benzer bir “süper uygulama” yaratmak istediği bildiriliyor.

'KÜRESEL BİR KASABA'

Şirketin CEO’su Linda Yaccarino, markanın ismindeki yenilenmenin heyecan verici bir fırsat olduğunu savundu:

'Twitter devasa bir etki yaratarak iletişim şeklimizi değiştirdi. X daha da ileri gidecek ve küresel kasaba meydanını dönüştürecek'

LOGO DEĞİŞTİ

Twitter'ın patronu Musk, mavi kuşun yerini alacak siyah zemin üzerine beyaz bir X içeren yeni logosunu tanıttı. Pazartesi sabahı bir tweet'te Linda Yaccarino, 'X burada! Haydi bunu yapalım' dedi. Twitter'ın sahibi Elon Musk'a göre "tweetler" de değiştirilecek ve gönderilere "x'ler" adı verilecek.

Haberin Devamı

Simpsonlar yine bildi 11 yıl öncesinden X tahmini

ELON MUSK'IN X TAKINTISI

Musk'ın uzun süredir X harfine karşı bir hayranlığı var ancak bunun nedenini henüz bilen yok. 1999'daki ilk iş girişimlerinden biri, bir çevrimiçi bankacılık platformu olan X.com olarak biliniyordu. Sadece üç yıl sonra, o zamana kadar PayPal ile birleşen X.com eBay tarafından satın alındığında Musk 165 milyon dolar kazandı.

Musk aynı zamanda 2002'de kurulan ticari Amerikan havacılık ve uzay şirketi SpaceX'in de CEO'su. Müzisyen Grimes ile ilk çocuğunun adı X Æ A-12 Musk. usk ayrıca kısa süre önce ChatGPT'ye bir alternatif oluşturmak amacıyla uzun zamandır beklenen yapay zeka girişimi xAI'yi kurdu.

Simpsonlar yine bildi 11 yıl öncesinden X tahmini

2012 YILINDA TAHMİN ETTİLER

Öte yandan İngiliz basınında yer alan bir haberde yıllar öncesinden gelecekte yaşanacak olan olayları tahmin eden Simpsonlar'ın Twitter hakkında 2012 yılındaki bir bölümü yer aldı.

'Ned 'n' Edna's Blend Agenda' isimli bölümde Twitter kullanan Homer isimli karakterin elindeki telefondaki 'X' logosu yıllar sonra tekrar gündem oldu. Görüntülerde net bir şekilde Twitter'a benzeyen bir uygulamanın 'X' simgesini kullandığı görüldü.

33 yıl boyunca 750'den fazla bölümü yayınlanan Simpsonlar, koronavirüs pandemisi ve Donald Trump'ın başkanlığı da dahil olmak üzere bir dizi olayı önceden bilmesiyle sık sık dünyada manşet oluyor.

Simpsonlar yine bildi 11 yıl öncesinden X tahmini

KOSOVA SAVAŞI

Simpsonlar son olarak Kosova ile Sırbistan arasındaki gerginlik ile gündeme gelmişti. 2006 yılında yayınlanan bir bölüme göre önümüzdeki sonbaharda iki ülke arasında bir savaş yaşanacak.

Haberin Devamı

Simpsonlar yine bildi 11 yıl öncesinden X tahmini