Dünya ‘Sirk hayvanı muamelesi görüyorlar’

‘Sirk hayvanı muamelesi görüyorlar’

08.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni yayımlanacak bir kitapta, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yeni adresi olan Mar-a-Lago tesisinde kendisine ‘hayvanat bahçesi hayvanları gibi davranıldığı’ iddia edildi

‘Sirk hayvanı muamelesi  görüyorlar’

ABD’li yazar Michael Wolff, 27 Temmuz’da yayımlanacak “Heyelan: Trump Başkanlığının Son Günleri” adlı kitabında bir önceki başkan Donald Trump hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Kitapta, Ocak ayında görevinin sona ermesinin ardından Florida’da kendisine ait
Mar-a-Lago kulübüne taşınan Trump ve eşi Melania Trump’a burada ‘hayvanat bahçesi hayvanları gibi davranıldığı’ iddia edildi.

Haberin Devamı

Yemeği yalnız yiyorlar

Wolff, Trump çiftinin tesiste büyük terastaki bir masada yalnız yemek yediklerini ve bu sırada 50 kişinin onları izleyip alkışladıklarını söyledi. Mar-a-Lago tesisine üye olmak için gerekli ücretin Trump’ın buraya taşınmasıyla 150 bin dolardan 250 bin dolara çıktığını belirten Wolff, “Üyelik için Trump hayranı olmak ve 250 bin dolar yeterli” dedi.

Hitler’i övmüş!

‘Wall Street Journal’ gazetesinden Michael Bender tarafından yazılan “Açıkçası, Bu Seçimi Biz Kazandık: Trump’ın Nasıl Kaybettiğinin Hikâyesi” adlı kitaptaysa, Donald Trump’ın Birinci Dünya Savaşı’nın bitişinin 100. yıl dönümünü kutlamak için Avrupa’ya yaptığı ziyarette, dönemin Genelkurmay Başkanı John Kelly’ye “Hitler pek çok iyi şey yaptı” diyerek onu övdüğü iddia edildi. İsimsiz kaynaklara dayanan iddiaya göre, Kelly, başkana hatalı olduğunu söyledi ancak Trump düşüncesinden vazgeçmedi ve 1930’larda Alman diktatör Adolf Hitler yönetimindeki Alman ekonomik toparlanmasını örnek gösterdi.

Haberin Devamı

Melania Trump’ın durumu belirsiz

Yazar Michael Wolff, Melania Trump’ın tesiste ne sıklıkla kaldığının veya eşi Donald Trump ile sürekli birlikte yaşayıp yaşamadığının da belirsiz olduğunu söyledi. Wolff kitabında, Trump’ın bir dönem partilerde bir araya geldiği ve ABD’li finansçı Jeffrey Epstein’in seks ticaretinde suç ortağı olmakla suçlanan sosyetik Ghislaine Maxwell nedeniyle endişeli olduğunu da yazdı. Trump’ın geçen yıl tutuklanan Maxwell’in davasına aniden ilgi duyduğunu belirten Wolf şunları söyledi: “Trump yardımcılarına Maxwell’in kendisi hakkında bir şey söyleyip söylemediğini sordu. Maxwell’in kendisini de istismar davasına sürüklemesinden korkup iktidardayken onu affetmeyi düşündü.”