Dünya Sırların sızmaması için lojistik operasyon

Sırların sızmaması için lojistik operasyon

05.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Prens Harry’nin İngiltere Kraliyet Ailesi’yle ilgili en büyük sırları açıkladığı anı kitabı “Spare”in salı günü yayımlanmadan önce sızdırılmasını önlemek için çok sıkı önlemler alındı.

Sırların sızmaması için lojistik operasyon

İngiltere Kraliyet Ailesi’nden üç yıl önce eşi Meghan Markle ile ayrılıp ABD’ye yerleşen Kral Charles’ın küçük oğlu Prens Harry (38) şimdi de gelecek salı yayımlanacak “Spare” (Yedek) adlı kitabıyla gündemde. O zamandan beri hem eşi hem kendisi ailesiyle çatışma içinde olan Harry’nin kraliyetin sırlarını açıkladığı otobiyografik kitabının piyasadan çıkmadan sızmaması için çok sıkı önlemler alındı. “Penguin Random House” yayınevi tarafından dünyanın her yerinde gelecek salı çıkacak kitaptan hiçbir şey sızmaması için milyonlar harcanarak lojistik operasyon gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Sırların sızmaması için lojistik operasyon

Prens Harry’nin “Spare” (Yedek) adlı kitabının şimdiden büyük sipariş aldığı belirtiliyor.

TESLİMAT SON ANDA

Kaynaklar, Prens Harry’nin kitabının yayımlanmasıyla ilgili düzenlemelerin son derece sıkı korunduğunu ve sadece bir avuç üst düzey yöneticinin ayrıntılardan haberdar olduğunu söyledi. Kitapçılara yapılan teslimatların son dakika olacak şekilde planlandığı belirtilirken, dağıtımdan önce “Spare”in kopyalarını barındıran dünyanın dört bir yanındaki dağıtımcıların özel güvenlik altına alındığı ifade edildi. Prens Harry’nin kitabının el yazmasının ise kendi ailesine bile gösterilmediği biliniyor. Harry’nin yayıncılık devi Penguin Random House ile 20 milyon dolarlık
4 kitaplık bir anlaşma imzaladığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Sırların sızmaması için lojistik operasyon

Harry Potter’ın yazarı J.K. Rowling’in geçen yıl yayınevi Pottermore’daki hisselerine karşılık 18 milyon sterlin aldığı belirtildi.

‘HARRY POTTER’ UYDUYLA İZLENMİŞTİ

16 yıl önce İngiliz yazar J.K. Rowling’in yazdığı “Harry Potter” roman serisinin son bölümü “Ölüm Yadigârları”nın sızmaması için de Prens Harry’nin kitabında olduğu gibi olağanüstü önlemler alınmıştı. Milyonlarca sterline mal olan operasyonda, Rowling’in el yazması Londra’dan New York’a götürülürken bir avukat uçuş sırasında henüz basılmamış nüshanın üzerine oturmuştu. Kopyalar kitapçılara gönderildiğinde, kamyonlara, araçlardan herhangi birinin rotalarından sapıp sapmadığını anlamak için uydu izleme sistemleri takılmıştı. Kitaplar, kurcalanmayı önlemek için alarmlarla donatılmış, kapalı paletler üzerine konulmuştu. Alman yayıncılar matbaada cep telefonlarını ve hatta paketlenmiş öğle yemeğini bile yasaklamıştı.

 

Yazarlar