Dünya Sokakta taciz kamerada!

Sokakta taciz kamerada!

04.01.2017 - 16:00 | Son Güncellenme:

Toplu taciz vakalarının sıklıkla görüldüğü Hindistan'da bu kez bir sokakta yürüyen kadın, motosikletli iki erkeğin saldırısına uğradı. Kıyafetleri çıkarılmaya çalışılan kadın, yerde sürüklendi.Yılbaşı gecesi bir grup kadına toplu tacizde bulunan altı kişi ise gözaltında.

Sokakta taciz kamerada

Görüntüler Hindistan'ın güneyindeki Karnataka Eyaleti'nin en büyük şehri Bangalore'den. Yılbaşı gecesi toplu taciz vakasının yaşandığı kentte kaydedilen bir başka görüntüde, gece vakti bir sokakta saldırıya uğrayan bir kadın yer alıyor.

Haberin Devamı

Bir motosikletle kadına yaklaşan iki erkek, kadının kıyafetlerini çıkarmaya çalışıyor ve ardından yerde sürüklüyor. Fotoğraflarda, sokağın arkasındaki yoldan bazı araçların geçtiği ve bir kişinin de yaşananları izlediği görülüyor.

Reuters haber ajansı, yerel televizyon kanallarında yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerini abonelerine geçti.

Yılbaşında toplu taciz

Ülkede son olarak yılbaşı kutlamaları sırasında aynı kentte bazı kadınlar bir grup erkek tarafından taciz edilmişti. Yaşanan olay, yılbaşı gecesi erkeklerin tacizinden korunmaya ve kaçmaya çalıştığı görülen kadınların fotoğrafları ve tanıklıklarının yerel basına yansımasıyla ortaya çıkmıştı.

Eyaletin İçişleri Bakanı G. Parameshwara'nın kadınları 'Batılılar gibi giyinmekle' suçlaması ise, dünya medyasında haber olmuştu.

Haberin Devamı

Ülke kamuoyunda yoğun tepki alan yorumunda Bakan Parameshwara "Orada çok sayıda, neredeyse Batılılar gibi görünen genç vardı. Batılıların sadece zihniyetlerini değil, giyimlerini de taklit ediyorlar. Yani bazı rahatsızlıklar olmuş, bazı kızlar tacize uğramış, böyle şeyler olur" demişti.

Hindistan polisi, güvenlik kamerası görüntülerinden saldırganların kimliklerini belirleyemediğini duyursa da dün altı kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

18 saatte bir suç işleniyor

Hindistan'da beş yıl önce bir üniversite öğrencisi sevgilisiyle bindiği otobüste bir grup erkeğin saldırısına uğramış, tecavüz edildikten sonra araçtan aşağı atılmıştı. Hastaneye kaldırılan genç kız, iki hafta sonra yaşamını yitirmişti.

Hindistan genelinde infiale yol açan olaydan sonra protestolar düzenlenmiş, söz konusu suçlar için cezalar artırılmıştı.

Polis kaynaklarına göre Hindistan’da ortalama 18 saatte bir cinsel suç işleniyor. Bu oran başkent Yeni Delhi'de 14 saatte bir suça kadar düşüyor.

BM ve Yeni Delhi Belediyesi'nin beş yıl önce yaptığı araştırmaya göre, 16 milyon insanın yaşadığı kentteki kadınların yüzde 85'i cinsel saldırıya uğramaktan korkuyor ve yüzde 45'i gece tek başına sokağa çıkmaktan çekiniyor.