Dünya Son dakika: ABD’de maskesiz katliam! Onlarca ölü ve yaralı var

Son dakika: ABD’de maskesiz katliam! Onlarca ölü ve yaralı var

26.10.2023 - 04:53 | Son Güncellenme:

 Maine eyaletindeki bir bar ve bowling salonunda otomatik silahla ateş açan Robert Card, her yerde aranıyor. Polis, saldırı anının fotoğraflarını yayınladı.

ABD'nin Maine eyaletinin Lewiston kentinde iki ayrı mekanda düzenlenen silahlı saldırılarda bir katliama yol açtı. 38 bin nüfuslu Lewiston'daki Schemengees adlı bar ve restoran ile Sparetime Recreation adlı bir bowling mekanında, arka arkaya silah sesleri duyuldu.

Haberin Devamı

Bar ve bowling salonu arasında 6,5 kilometre vardı. İki ayrı ihbar alan polis teşkilatı, söz konusu yerlerdeki aktif silahlı saldırgan vakasıyla ilgilendiklerini bir Facebook mesajıyla duyurdu. Polis, ilk müdahale ekiplerinin hastanelere erişimine yer açmak için yollardan uzuk durulması çağrısında bulundu.

Lewiston'ın farklı noktalarında katliama girişen saldırganın fotoğrafı, kimliğinin belirlenebilmesi ve yakalanabilmesi için basına verildi. Yayımlanan fotoğraflar arasında, saldırganın omzunda bir silahla bir işletmenin içine doğru yürürken görüldüğü iki kare vardı.

1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

MASKESİZ KATLİAM

Kısa süre sonra, yüzüne maske takmayan, fotoğraflarda sakalı ve kahverengi montu dikkat çeken şüphelinin adının Robert Card olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Eyaletin en büyük ikinci kenti olan Lewiston’da halka evlerinde kalıp kapılarını kilitleme çağrısı yapılırken; polis, tüm işletmelerden incelemeler devam ederken giriş çıkışları kapatmaları ya da kepenk indirmelerini istedi.

CAN KAYBI ARTABİLİR

İki ayrı yerdeki saldırılarda can kaybı her saat arttı, son olarak 22 kişinin kurşunlara hedef olarak yaşamını yitirdiği bildirildi. Barda ve bowling salonunda rastgele ateş açan saldırganın en az 50 kişiyi de yaraladığı belirtiliyor.

Bölgedeki hastaneler 'toplu silahlı saldırı' olayına karşı alarma geçirilmiş durumda.

Associated Press (AP) haber ajansına konuşan iki güvenlik yetkilisi, ölü sayısının artmasının beklendiğini, yaralananların da olduğunu söyledi. İsimlerinin açıklanmaması koşuluyla konuşan yetkililer, olay yerlerinde ilk incelemelerin ve delil toplama çalışmalarının sürdüğünü de ekledi.

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın son gelişmeler hakkında bilgilendirildiğini ve bundan sonra da anlık bilgilendirilmeye devam edileceğini kaydetti.

Maine Valisi Janet Mills ise, kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde olduğunu açıkladı. Maine'den bağımsız senatör Angus King de, "Lewiston kenti ve aileleri, dostları ve komşuları için kaygılanan herkes için derin üzüntü duyduğunu" söyledi.

Lewiston'da okulların Perşembe günü kapalı olacağı belirtiliyor.