Dünya Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü

Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü

07.12.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

ABD'de üniversiteyi basıp katliam yapan şahıs, eski profesör çıktı. Ülkeyi sallayan olayın detayları ise dünya medyasında ses getirdi.

Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü

ABD’de polis dün Nevada Üniversitesi'nin (UNLV) Las Vegas kampüsünde düzenlenen silahlı saldırıda üç kişinin öldüğünü açıkladı. Polis ekipleri, çıkan çatışmada ismi açıklanmayan şüpheliyi vurarak öldürdü. Yapılan açıklamada, bir diğer kişinin durumunun kritik olduğunu ve yerel bir hastanede tedaviye alındığını söyledi. Amerikan CBS televizyonuna konuşan kolluk güçleri, silahlı saldırganın "60'lı yaşlarda beyaz bir eski öğretim üyesi" olduğunu açıkladı. İki kaynağın verdiği bilgiye göre zanlı daha önce Georgia ve Kuzey Carolina'da öğretim üyeliği yaptı.

Haberin Devamı

Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü

BİR ANDA SİLAH SESLERİ DUYULDU

UNLV ve eyalet genelindeki diğer tüm güney Nevada Yüksek Öğrenim Sistemi kurumları Çarşamba gününün geri kalanında kapalı olacak. Üniversite ilk olarak yerel saatle 11:53 civarında polisin kampüste ateş açıldığı yönündeki bildirimine yanıt verdiğini belirten bir tweet attı.
Yaklaşık 20 dakika sonra üniversite, kampüs polisinin Öğrenci Birliği binası yakınlarında silah sesleri duyulduğu yönündeki bildirimine de yanıt verdiğini söyledi. Üniversite polis şefi Adam Garcia, kampüste görevli iki memurun şüpheliyi vurup öldürmeden önce silahlı çatışma yaralandığını söyledi.

Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü

"NORMALLEŞTİRMEYECEĞİZ"

ABD Başkanı Joe Biden saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi’nin korkunç bir silahlı şiddet eylemiyle terörize edilen en son üniversite kampüsü olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Eşi Jill Biden ile birlikte saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiklerini belirten Biden, “Ulusumuz sadece bu yıl 600'den fazla kitlesel silahlı saldırı ve silahlı şiddet eylemi nedeniyle yaklaşık 40 bin ölüm vakası yaşadı. Bu normal değildir. Bunun normalleşmesine asla izin veremeyiz” dedi. "Başkan olduğumdan bu yana attığımız tüm adımlara rağmen, karşı karşıya olduğumuz silah şiddeti salgını daha da fazlasını yapmamızı gerektiriyor” diyen Biden, “Ancak Kongre olmadan daha fazlasını yapamayız” ifadelerini kullandı. Biden, cumhuriyetçi milletvekillerinin silah şiddetini durdurmaya yönelik adımları atma konusunda Kongre'de demokratlarla birleşmesi gerektiğini vurguladı.

Eski profesör okulu bastı, önüne geleni öldürdü