Dünya Son dakika: Faslı Rayan 5 gün sonra kuyudan çıkarıldı! Acı haber geldi

Son dakika: Faslı Rayan 5 gün sonra kuyudan çıkarıldı! Acı haber geldi

06.02.2022 - 00:15 | Son Güncellenme:

Fas'ta 32 metre derinliğindeki kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayan, yapılan kurtarma çalışmalarının ardından 5 gün sonra düştüğü kuyudan çıkarılarak, hastaneye sevk edildi. Fas Kraliyet Divanı Rayan'ın vefat ettiğini duyurdu.

Son dakika: Faslı Rayan 5 gün sonra kuyudan çıkarıldı Acı haber geldi

Fas'ın Şafşavat şehrindeki Temurt bölgesine bağlı İğtan köyünde evinin yakınındaki 32 metre derinliğindeki kurumuş kuyuya düşen 5 yaşındaki Rayan, kurtarma çalışmaları sonucunda 5 gün sonra düştüğü kuyudan çıkarıldı.

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Rayan, polis ve jandarmanın yoğun güvenlik önlemleri altında oluşturulan koridorla ambulansa alınarak Fas Kraliyet Jandarmasına ait ambulans helikoptere taşındı.

Son dakika: Faslı Rayan 5 gün sonra kuyudan çıkarıldı Acı haber geldi

Küçük çocuk daha sonra helikopter ile hastaneye sevk edildi. Fas Kraliyet Divanı Rayyan'ın vefat ettiğini duyurdu.

KUYUNUN İÇİNE OKSİJEN VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz salı günü evlerinin yakınındaki sondaj kuyusuna düşen 5 yaşındaki Rayan’a ulaşmak için yapılan bütün girişimler sonuçsuz kalınca çarşamba sabahı kuyuya eş değer derinlikte bir kazı yapılmaya başlanmıştı.

Kuyuya indirilen bir kamera yardımıyla Rayan’ın hayatta olduğu ancak yaralı olduğu tespit edilmiş, küçük çocuğun havasız kalmaması için kuyunun içine oksijen verilmişti.

Haberin Devamı

Son dakika: Faslı Rayan 5 gün sonra kuyudan çıkarıldı Acı haber geldi

Buldozerler ve iş makineleri ile yapılan kazıda yer yer toprak kaymaları yaşanması üzerine kazıya yatay düzlemde insan gücü ile devam edilmiş, toprak kaymalarına karşı büyük ve geniş borularla tünel yapılarak önlem alınmıştı.

 

Yazarlar