Dünya Son dakika... Finlandiya Parlamentosu'ndan NATO onayı!

Son dakika... Finlandiya Parlamentosu'ndan NATO onayı!

17.05.2022 - 16:08 | Son Güncellenme:

Son dakika haberlerine göre Finlandiya Parlamentosu, NATO üyeliği için başvuru yapılmasını 8’e karşı 188 oyla onayladı.

Son dakika... Finlandiya Parlamentosundan NATO onayı

Finlandiya Parlamentosu, NATO üyeliği için başvuru yapılmasını 8’e karşı 188 oyla onayladı. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto, bugün Stockholm'de İsveç parlamentosuna hitap etti.

Haberin Devamı

"YAPICI MÜZAKERELERLE ÇÖZECEĞİMİZE EMİNİM"

Niinisto, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine karşı çıkmasına ilişkin, “Sorunu yapıcı müzakerelerle çözeceğimize eminim” dedi. Türkiye ve Finlandiya arasında sorunların arttığını kaydeden Niinisto, “Bu, görüşmelerimize devam etmemiz anlamına geliyor. İyimserim” ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, “İsveç terör örgütlerinin zaten kuluçka merkezi, parlamentolarında teröristleri getirip orada bunları konuşturtuyorlar, özel davetler çıkartıyorlar. Hatta PKK yanlısı teröristler var parlamentolarında. Biz bunların neyine güveneceğiz? Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar, yorulmasınlar” ifadelerini kullanmıştı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde bugün, NATO'ya üyelik başvurusunu imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, başvurunun bu hafta Finlandiya ile birlikte NATO’ya teslim edileceğini söylemişti.

Haberin Devamı

RUSYA'DAN MİSİLLEME

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Finlandiya'nın Moskova Büyükelçisi Antti Helanterya'nın Dışişleri'ne çağrıldığı bildirildi. Büyükelçi Helanterya'nın 2 Fin büyükelçilik çalışanın sınır dışı edilmesi hakkında bilgilendirildiği aktarıldı. Açıklamada, "Büyükelçiye Kiev rejimine silah tedariki, Ukraynalı milliyetçilerin Donbass'ta ve sivil nüfusa karşı işlediği suçları örtbas etmek dahil AB'nin Rusya karşıtı yaptırım kampanyasının bir parçası olarak Helsinki'deki Rusya Büyükelçiliği'nin 2 çalışanının Finlandiya'dan sınır dışı edilmesi ve Finlandiya'nın Rusya'ya yönelik çatışmacı tutumuyla ilgili protesto notası verildi" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca Helanterya'ya Finlandiya makamlarının söz konusu eylemlerine karşı 2 büyükelçilik çalışanının ülkede daha fazla kalmasının "kabul edilemez" olduğu söylendi.

 Ayrıntılar geliyor...