Dünya Son Dakika Haberi: Türk askerleri El Bab'a girdi! 1 Asker şehit

Son Dakika Haberi: Türk askerleri El Bab'a girdi! 1 Asker şehit

11.02.2017 - 15:14 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanlığından gelen son dakika haberine göre; Türk askerleri ve Suriyeli muhaliflerin terör örgütü DEAŞ kontrolündeki El Bab ilçesine girdiği bilgisini paylaşmasından sonra, El Bab'da bir askerin şehit olduğu bir askerin yaralandığı bildirilidi. Bölgede şu anda çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Son Dakika Haberi: Türk askerleri El Baba girdi 1 Asker şehit

Uluslararası haber ajanslarının son dakika bilgisine göre; Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da, terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerle yaşanan çatışmada bir asker şehit oldu, bir asker yaralandı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmeye göre, Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El Bab'da terör örgütü DEAŞ mensubu teröristlerle yaşanan çatışmada bir asker şehit edildi, bir asker yaralandı.

Açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarına ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askere de acil şifa dileğinde bulunuldu.

Açıklamada, şu an itibarıyla bölgede çatışmaların sürdüğü bildirildi.

Yabancı ajanslar geçtiğimiz saatlerde son dakika bilgisi olarak paylaştımıştı. Söz konjsu bilgiye göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’ndan oluşan Fırat Kalkanı güçleri terör örgütü DEAŞ’ın elindeki stratejik öneme sahip El Bab’a girmişti.

Haberin Devamı

İddialara göre Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, "Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan Türk askeri ve Suriyeli muhalifler, kasabaya batıdan girdi ve bazı alanları kontrol altına aldı" denildi.

Bir diğer iddiaya göre ise Türkiye destekli Ahrar el Şam mensuplarının El Bab’ın güneybatısındaki bazı mahallelerdeki bir takım spor komplekleri ve ambarları ele geçirdiği belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ’ın elinde bulunan El Bab Rakka ile Halep arasındaki güzergahta olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip…