Dünya Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı! Polis insan avına başladı! 12 gözaltı...

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı! Polis insan avına başladı! 12 gözaltı...

04.06.2017 - 09:39 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra dün gece bıçaklı 3 teröristin saldırısıyla sarsıldı. Saldırganlar önce beyaz bir minibüsle kalabalığın arasına daldı. Önlerine gelen insanı ezip geçti. Ardından araçtan inip, ellerindeki 20 santimetre uzunluğundaki bıçaklarla ortalığı kan gölüne çevirdiler. Barları sıra sıra gezerek rastgele insanları bıçakladılar. Korkunç olayda şu ana kadar can kaybı 7… Yaralı ise 48'e yükseldi. İngiliz basını saldırının sadece saniyeler öncesine ait ilk görüntüyü yayınladı. Saldırganların oldukça rahat ve sakin hali dikkat çekici... Saldırının ardından Londra polisi insan avı başlattı. Saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen 12 kişi gözaltına alındı. Tanıklardan biri saldırganların herkesin boğazını kesmeye çalıştığını söyledi. Saldırganları durdurmak için üzerilerine sandalye, şişe ne bulurlarsa attılar. Acil güvenlik toplantısı düzenleyen Başbakan May, 'Yeter artık demenin zamanı geldi' ifadesini kullandı. Bu arada Başbakan Yıldırım'dan İngiliz mevkidaşı Theresa May'e taziye mesajı gönderi.

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı Polis insan avına başladı 12 gözaltı...

Terör İngiltere’ye 12 gün sonra geri döndü. Manchester kentindeki konser saldırısının ardından bu kez başkent Londra’ya saldırdılar. Akdeniz kökenli olduğu belirtilen 3 saldırgan beyaz renkli bir minibüsü yayaların üzerine sürdü. 20 kişiyi yıkıp geçti.

Haberin Devamı

Ardından minibüsten atlayarak rastgele insanları bıçaklamaya başladılar. Görgü tanıklarından bir kadın Londra Köprüsü üzerinde 3 kişinin boğazının kesildiğini gördüğünü söylüyor.

Saldırganlar 20 santimetre uzunluğunda bıçaklarla Borough market yakınında barların olduğu alana geldi. Oldukça yoğun bir kalabalığın olduğu bölgede sıra sıra barlara girerek önlerine geleni bıçakladılar.

Gelen acil yardım çağrısına 8 dakika içinde ulaşan ilk polis ekipleri teröristleri öldürdü. Son bilgilere göre olayda 7 kişi hayatını kaybetti, 50'ye yakın yaralı var. Adamların saldırı sırasında ‘Bu Allah için’ diye bağırarak insanları bıçakladığı belirtiliyor.

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı Polis insan avına başladı 12 gözaltı...

Sahte intihar yelekleri giyiyorlardı

Polisin vurarak etkisiz hale getirdiği 3 saldırgana ait görüntüler geldi. Fotoğraflarda saldırganlar cansız bir şekilde yatıyor. Görüntülerde adamlardan birinin Arsenal futbol takımına ait bir forma giydiği dikkat çekti. Ayrıca saldırganların sahte olduğu belirlenen 'intihar yelekleri' giydikleri belirlendi.

Haberin Devamı

12 kişi gözaltına alındı

Korkunç saldırının ardından Londra polisi ellerinde ağır silahlarla bölgede bu sabah itibariyle araştırma yapıyor. Olay yeri inceleme ekiplerinin yanı sıra polis çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen 12 kişi polis tarafından yerde kelepçelenerek gözaltına alındı.

Polisten uyarı: Yere yatın

Saldrıganların sıra sıra içeri girip önüne geleni bıçaklarığı barları polis teker teker kontrol etti. İçeri girer girmez 'yere yetın' uyarısını yapan Londra polisi içerde herkesin korku ve panik içinde olduğunu gördü. Saldırının yaşandığı yerde siviller elleri boyunlarında ya da havada tutularak bölgeden çıkarıldı.

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı Polis insan avına başladı 12 gözaltı...

Görgü tanıkları anlatıyor: Bir kadın yanıma gelip yardım istedi! Boğazı kanıyordu

Saldırı anında henüz olanlardan habersiz Alev Shellum isimli bir adam BBC’ye şunları anlattı:

"Otuduğumuz bara bir kadın gelip yardım istedi. Boğazı ciddi şekilde kanıyordu, kesilmiş gibi görünüyordu. Kanı durduracak birilerini aradık, ardından bar kapandı. Barın önünde acil yardım görevlileri vardı, bir kişiye kalp masajı yapıyorlardı. Silahlı polisler eşliğinde bizi bölgeden çıkarıp koşarak uzaklaştırdılar"

Haberin Devamı

Gerard Vowis isimli bir başka görgü tanığı da “O sırada bir barda şampiyonlar ligi maçını izliyordum. Bir kadının üç kişi tarafından bıçaklandığını gördüm. Saldırganları durdurabilmek için onlara sandalye, bardak ve şişe fırlattım. Bana doğru gelip bıçaklamak istediler. Herkesi bıçaklıyorlardı" dedi.

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı Polis insan avına başladı 12 gözaltı...

Genç kadını boğazından bıçakladılar

Saldırı sırasında Avustralyalı 31 yaşındaki Candice Hedge erkek arkadaşıyla bir restoranda yemek yiyordu. Saldrıganlar 20 sanitimetrelik bıçağı kadının boğazına dayayıp kestiler. Şans eseri bıçak kadının atardamarını sıyırdı. Hastanede tedavi altına alınan Avustralyalı genç kadının hayati tehlikesi sürüyor.

Başbakan Yıldırım'dan İngiliz mevkidaşı May'e taziye

Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırıları nedeniyle İngiltere Başbakanı Theresa May'e bir taziye mesajı gönderdi.

May: Yeter artık demenin zamanı geldi

Terör saldırısının ardından gerçekleştirdiği acil güvenlik toplantısından sonra açıklama yapan Başbakan Theresa May, terörü lanetleyerek, 'Yeter artık demenin zamanı geldi. Artık bazı şeyler değişmeli' açıklamasında bulundu. May, seçim kampanyasının yarın devam edeceğini ve Perşembe günkü seçimlerin planlandığı gibi ilerleyeceğini de açıkladı.

Haberin Devamı

Saldrıganların saldırıdan saniyeler önceki görüntüsü

İngiliz basını saldırının sadece saniyeler öncesine ait ilk görüntüyü yayınladı. Saldırganların oldukça rahat ve sakin hali dikkat çekici...

Son Dakika: İngiltere’de terör saldırısı Polis insan avına başladı 12 gözaltı...