Dünya Son dakika... İtiraz reddedildi! Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...

Son dakika... İtiraz reddedildi! Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...

28.01.2021 - 19:28 | Son Güncellenme:

Rusya'da mahkeme, Putin muhalifi Aleksi Navalni'nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Navalny, 22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmiş, Rusya'ya döner dönmez Moskova'daki havaalanında 17 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

Son dakika... İtiraz reddedildi Zehirlenen Putin muhalifinin tutukluluğu devam edecek...

Rusya'da mahkeme, itirazları reddederek Devlet Başkanı Vladimir Putin muhalifi Aleksi Navalni'nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

Haberin Devamı

NAVALNY'NİN TUTUKLANMASI

Rusya'nın Tomsk şehrinden Moskova'ya gitmek üzere 20 Ağustos 2020'de uçağa binen Navalnıy'ın uçuş esnasında fenalaşması üzerine uçak, Omsk şehrine inmişti. Omsk'taki hastaneye kaldırılan Navalnıy'ın çayına karıştırılan bir maddeyle zehirlendiği öne sürülmüştü.

Navalny, 22 Ağustos 2020'de Omsk'tan özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesine nakledilmişti. 44 yaşındaki Navalnıy, tedavi gördüğü Almanya'dan döner dönmez Moskova'daki havaalanında 17 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

Pek çok yıldız, hükümetin İngiltere'de yaşayanlardan gereksiz seyahatlerden kaçınmalarını istemesiyle birlikte seyahatlerinin 'iş' için olduğu konusunda ısrar etti.

Dubai'de yaşayan İngillizler, 'iş için' şehre gelen ünlü etkileyicilerin sayısı konusunda öfkelendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Bakanların, ülkenin geri kalanı kilit altındayken egzotik yerlerde boy gösteren sosyal medya 'infuencer'lar ve diğer ünlüler hakkında giderek daha fazla endişe duyduğu anlaşılıyor.

NAVALNY'NİN SERBEST KALMASI İÇİN GÖSTERİ YAPILMIŞTI

Rusya’da, tutuklu Rus muhalif Aleksey Navalny’nin serbest bırakılması için on binlerce kişinin katıldığı izinsiz gösteri, 23 Ocak'ta düzenlenmişti.

Ülke genelinde yapılan gösterilerde, 3 binden fazla kişinin gözaltına alındığı ifade edilmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Navalny'ye destek amacıyla yapılan gösterilerin "yasa dışı ve kabul edilemez" olduğunu savunmuştu.

Navalny da 31 Ocak'ta gösterilerin yeniden yapılacağını duyurmuştu.