Dünya Son dakika... Japonya'da iki uçak pistte çarpıştı! Korkunç görüntüler

Son dakika... Japonya'da iki uçak pistte çarpıştı! Korkunç görüntüler

02.01.2024 - 13:27 | Son Güncellenme:

İçinde 367 yolcusu bulunan Japonya Havayolları'na ait bir uçak, Tokyo Haneda Havalimanı'na inerken pistte bulunan bir sahil güvenlik uçağıyla çarpıştı.

New Chitose Havalimanı'ndan Haneda Havalimanı'na giden Japon Hava Yolları’na ait 516 sefer sayılı uçak, iniş sırasında Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpıştı. Çarpışma sonrası tamamen alevlere teslim olan uçak anbean kameraya yansıdı. Tokyo İtfaiye Departmanı tarafından yapılan açıklamada ise iki uçağın pistte çarpıştığı doğrulandı, yetkililer söndürme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Japon basını ayrıca uçağın içinde 367 yolcunun bulunduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Son dakika... Japonyada iki uçak pistte çarpıştı Korkunç görüntüler

YOLCULAR ACİL DURUM KAYDIRAKLARINDAN KAÇTI

CNN International uçakta bulunan yolcuların acil durum kaydıraklarını kullanarak kaçıştığını duyurdu. Japon medyası ise uçakta toplam 367 yolcu ve 12 kabin görevlisinin bulunduğunu hatırlatarak herkesin başarılı bir şekilde tahliye edildiğini aktardı. Yerel basın ayrıca yangının nedeninin uçağın motorunun yerle temas etmesi sonucu çıkmasının olası olduğunu belirtti.

KAYIP GÖREVLİLERİN ÖLDÜĞÜ AÇIKLANDI

İlk gelen bilgilere göre, kaza sonrası sahil güvenlik uçağında bulunan 6 kişiden yalnızca birinin kurtulmayı başardığı kaydedildi, 5 personelden ise haber alınamıyordu. Son bilgilere göre ise, kayıp kişilerin hayatını kaybettiği açıklandı. Yanı sıra, sahil güvenlik uçağının deprem yardım çalışmalarının bir parçası olduğu da gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

THY UÇAĞI NARİTA'YA YÖNLENDİRİLDİ

Öte yandan THY'nin İstanbul-Tokyo Haneda seferini yapan yolcu uçağı ise kaza nedeniyle Narita Havalimanı'na yönlendirildi. Alınan bilgiye göre yerel saatle 21.00'e kadar havalimanın uçuşlara kapatıldığı öğrenildi.

Bölgeden gelen ilk görüntüler şöyle:

Son dakika... Japonyada iki uçak pistte çarpıştı Korkunç görüntüler

Son dakika... Japonyada iki uçak pistte çarpıştı Korkunç görüntüler

Son dakika... Japonyada iki uçak pistte çarpıştı Korkunç görüntüler