Dünya Aylarca başkasının bebeğini taşıdı! Tüp bebek tedavisinde skandal: Bize benzemiyor

Aylarca başkasının bebeğini taşıdı! Tüp bebek tedavisinde skandal: Bize benzemiyor

02.01.2024 - 09:55 | Son Güncellenme:

Aylarca başkasının çocuğunu taşıyan ve doğumdan kısa bir süre sonra bebeğin kendilerine benzemediğini fark eden çift skandalı yaşadı. Kısa bir süre sonra taşıdığı bebek elinden alınan anne dünya medyasında ses getirdi.

Aylarca başkasının bebeğini taşıdı Tüp bebek tedavisinde skandal: Bize benzemiyor

Uzun bir süredir çocuğu olmayan Amerikalı çift, Güney Kaliforniya'da bir klinikte tüp bebek tedavisi olmak istedi. Yapılan işlem sonrası hamile kalan kadın dokuz ay boyunca sıradan bir gebelik geçirdi. Dokuz ay sonunda hastaneye giden ve doğuma giren kadın, yıllardır beklediği iyi haberler yerine hayatının şokunu yaşadı. Amerikalı olmasına rağmen kökenlerinin Asya'ya dayandığı çift, bir süre sonra doğan çocukların kendilerine benzemediğini fark etti.

Haberin Devamı

Tüp bebek tedavisi sonrası vücuduna sekiz embriyo yerleştirilen kadın normal şartlarda ikiz kız bebek bekliyordu. Hastaneye giden ve durumu yetkililere bildiren çifte, klinik yaşanan skandalı detaylı şekilde anlattı.

"DUYGUSAL OLARAK ÇÖKTÜ"

Akılalmaz bir "aksilik" sonucu talihsiz kadının vücuduna iki farklı ailenin embriyoları yerleştirildi. Yani anne adayı, iki farklı ailenin çocuklarını 9 ay boyunca karnında taşımış oldu. Yapılan yanlışlık sonucu bebekleri elinden alınan ve gerçek ailelerine teslim edilen kadın, "Duygusal olarak çöktüğünü" belirtti.

Çocuklarını taşıyıcı anneden teslim alan Anni Manukyan ve kocası Ashot da yaşanan aksilik nedeniyle kliniğe dava açtı. Çiftin avukatı Dae Lee, "Bu onlar için hala hassas bir konu" dedi.

Haberin Devamı

DAVAYI KAZANDILAR

Manukyan isimli kadın, taşıyıcı Asyalı anne hakkında "Çocuğumu dokuz ay boyunca taşıdı, onu besledi, ona baktı, bezini değiştirdi. Her şey farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi," dedi ve ekledi:

DAVAYI KAZANDILAR Manukyan isimli kadın taşıyıcı asyalı anne hakkında "Çocuğumu dokuz ay boyunca taşıdı, onu besledi, ona baktı, bezini değiştirdi. Her şey farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi," dedi ve ekledi: "Onun için her gün dua ediyorum, o da en az benim kadar bu olayın kurbanı oldu" Öte yandan ABD basını 2018 yılında yaşanan skandal sonrası ailenin açtığı davayı tam 6 yıl sonra kazandığını yazdı. Buna göre hastane her bir aileye 100 bin dolar para ödeyecek.

Öte yandan ABD basını 2018 yılında yaşanan skandal sonrası ailenin açtığı davayı tam 6 yıl sonra kazandığını yazdı. Buna göre hastane her bir aileye 100 bin dolar para ödeyecek.