Dünya Son dakika... O hapishanede sekiz yıl geçirdi! Taliban komutanından flaş iddia

Son dakika... O hapishanede sekiz yıl geçirdi! Taliban komutanından flaş iddia

16.08.2021 - 13:05 | Son Güncellenme:

Bir Taliban komutanı, ele geçirdikleri Kabil'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içinden yaptığı zafer bir konuşmasında, ABD'nin işkenceleriyle ünlü Guantanamo Hapishanesi'nde sekiz yıl geçirdiğini iddia etti.

Son dakika... O hapishanede sekiz yıl geçirdi Taliban komutanından flaş iddia

ABD helikopterlerinin büyükelçilikten diplomatları tahliye etmesiyle başkent kaosa sürüklenirken, Taliban Pazar günü antik saraya yürüdü ve 'barışçıl bir iktidar devir teslimi' talep etti

Haberin Devamı

Kabil havaalanında binlerce çaresiz Afgan'ın ülkeden kaçmak için toplandığı kaotik sahneler yaşandı. Ticari uçuşlar durdurulmadan önce yolcular arasında çatışmalar ve izdihamlar patlak verdi ve ABD birlikleri tarafından korunan terminallerden yalnızca askeri uçaklar ayrıldı.

El Cezire haber kanalı, bir grup Taliban üyesinin Cumhurbaşkanı'nın masasında oturduğunu gösteren basın toplantısını sarayın içinden canlı yayınladı.

Son dakika... O hapishanede sekiz yıl geçirdi Taliban komutanından flaş iddia

Taliban komutanı, buradaki toplantıda ABD’nin terör suçlularını tuttuğu, işkence ve kötü koşullarıyla ünlü Guantanamo Hapishanesi'nde sekiz yıl geçirdiğini anlattı.

GUANTANAMO İNSAN HAKLARI İHLALLERİYLE ANILIYOR

Son dakika... O hapishanede sekiz yıl geçirdi Taliban komutanından flaş iddia

Eski ABD Başkanı Barack Obama, 2001 yılındaki 11 Eylül saldırıları sonrası ABD'nin yurt dışında yakalayıp tutukladığı terör şüphelilerini topladığı Guantanamo Hapishanesini kapatmayı taahhüt etmişti.

Haberin Devamı

Obama, en son Ocak 2017'nin başlarında, görevi Donald Trump'a devretmeden hemen önce Guantanamo'dan tutuklu nakletmiş ve hapishanede 40 kişi kalmıştı.

Trump, seçim kampanyası sırasında insan hakları ihlallerinin de söz konusu olduğu tartışmalı tutukevini kapatmayacağını açıklamıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 12 Şubat'taki günlük basın toplantısında, Başkan Joe Biden yönetiminin Guantanamo Hapishanesini 4 yıllık görev sürelerinin sonuna kadar kapatmayı planladığını söylemişti.

Yazarlar