Dünya Son dakika... Pfizer'den Omicron açıklaması! Rakam verdiler

Son dakika... Pfizer'den Omicron açıklaması! Rakam verdiler

14.12.2021 - 12:41 | Son Güncellenme:

Koronavirüsün en yeni ve en tehlikeli olduğu düşünülen Omicron varyantına ilişkin, Pfizer'den açıklama geldi. Aşıların bu agresif varyanta karşı ne kadar etkili olduğu merak ediliyordu.

Son dakika... Pfizerden Omicron açıklaması Rakam verdiler

İki doz Pfizer aşısının, Omicron nedeniyle hastaneye yatışların yüzde 70'ini durdurduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Omicron ile yeniden enfeksiyon riskinin yüksek olduğu tespit edilirken, yeni varyantın Güney Afrika'daki vakaların yüzde 90'ından fazlasını oluşturduğu bildirildi.

SKY NEWS: BAŞBAKAN YARDIMCISI YANLIŞ BİLGİ VERDİ

Sky News, İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab'ın yeni koronavirüsün Omicron varyantı ile 250 kişinin hastanede olduğuna dair açıklamasının 'yanlış' olduğunu bildirdi. 

Sağlık Bakanı Sajid Javid Pazartesi günü yaptığı açıklamada, 10 kişinin Omicron ile hastanede olduğunu söyledi.

'OMICRON'DAN ÖLEN OLMADI'

Johnson & Johnson'ın Güney Afrika'daki Kovid-19 aşısı üzerinde yaptığı bir çalışmada, Omicron koronavirüs varyantından kimsenin ölmediği açıklandı.

Güney Afrika Tıbbi Araştırma Konseyi başkanı Glenda Gray bir basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Çok sayıda çığır açan enfeksiyon geçirmemize rağmen, Delta dönemine kıyasla hastaneye başvurular şu anda çok daha düşük. J&J çalışmasına göre Omicron'dan ölen kimse olmadı, yani bu iyi haber, bu iyi haber. Aşının ciddi hastalık ve ölüme karşı etkili olduğunu bir kez daha gösteriyor" dedi.