Dünya Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı! Metro istasyonlarına sığındılar

Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı! Metro istasyonlarına sığındılar

24.02.2022 - 08:21 | Son Güncellenme:

Rusya yalnızca Donbas'ta özel bir askeri operasyon yapıldığını savunsa da Ukrayna'nın birçok şehrini vurmaya başladı. Siren sesleri duyulan Kiev'de yaşayanların bir kısmı patlama seslerinin ardından şehri terk etmeye başladı. AFP'nin dünyaya servis ettiği fotoğraf ise dünyayı dehşete düşürdü. Ülkenin kuzeyindeki Harkov kentinde korkuya kapılan halk metro istasyonlarına sığındı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sıkıyönetim duyurusunda vatandaşlara evde kalmaları çağrısında bulunmuştu. Rus saldırısının ardından Kiev'de yaşayanların bir kısmı şehri terk etmeye başladı.

Haberin Devamı

KİEV'DE SİREN SESLERİ

BBC'nin Kiev'deki muhabiri Paul Adams, Kiev'de ilk siren seslerinin duyulmaya başlandığını söyledi. 

BU FOTOĞRAF KİEV'DEN

Kiev'de bir sokakta çekilen fotoğraf, sokak ortasına düşmüş bir füzenin kalıntılarını gözler önüne seriyor. AFP foto muhabiri Sergey Spunsky'nin dünyaya servis ettiği fotoğraf dünyayı tam anlamıyla dehşete düşürdü. Neye uğradığını şaşıran insanlar telefonlara sarılarak fotoğraf çekti. 

Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı Metro istasyonlarına sığındılar


SAVAŞ JETLERİ GÖRÜLÜYOR

Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı. Ukrayna'nın Donbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kenti üzerinde savaş jetlerinin sesi duyulduğu açıklandı.

Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı Metro istasyonlarına sığındılar

İNSANLAR METROYU SIĞINAK OLARAK KULLANIYOR

Ukrayna'da başkenti Kiev güne Rusya'nın askeri harekat başlatmasının şokuyla başladı. Başkentte çok sayıda kişinin, metro istasyonunu sığınak olarak kullandığı bildiriliyor. Ülkenin kuzeyindeki Harkov kentinde korkuya kapılan halk metro istasyonlarına sığındı. Başkent Kiev’de ise Rus birliklerin saldırıları sonrası meydana gelen hasar görüntülendi.

Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı Metro istasyonlarına sığındılar

Çok sayıda kişi de kentten ayrılmak için otobüslere yöneldi. BBC muhabiri Sarah Rainsford, ülkede kimsenin olanlara inanamadığını aktarıyor. Rainsford, "İnsanlar bunu bekliyordu, ama burada kimse bunun greçekleşmiş olduğuna inanamıyor." dedi.

Son dakika... Rusya - Ukrayna savaşı başladı Metro istasyonlarına sığındılar