Dünya Ruslar ilk burayı vurdu! Korkunç saldırı Ukrayna ordusunu felce uğrattı

Ruslar ilk burayı vurdu! Korkunç saldırı Ukrayna ordusunu felce uğrattı

24.02.2022 - 08:04 | Son Güncellenme:

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ajanslar kullanılamaz hale gelen hava savunma sisteminin görüntülerini paylaştı. Öte yandan Ukrayna, Rus ordusunun Kırım'dan giriş anlarını yayınladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin "yüksek hassasiyetli silahlarla" etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Rusya Savunma Bakanlığında yapılan açıklamada, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyonun, ülkedeki sivillere yönelik tehdit oluşturmadığı iddia edildi.

Ukrayna'nın Mariupol kentinde bulunan hava savunma sistemleri, Rus güçlerin ilk vurduğu hedef oldu. Rusya'nın saldırısıyla sistemler paramparça edildi.

Ruslar ilk burayı vurdu Korkunç saldırı Ukrayna ordusunu felce uğrattı

Dünya liderleri büyük kayıplara neden olabilecek ve Ukrayna'nın demokratik olarak seçilmiş hükümetini devirebilecek Rus işgalinin başlamasını kınarken, şafaktan önce Kiev, Harkov ve Odesa'da büyük patlamalar duyuldu.

1.5 milyon kişinin yaşadığı Harkov'a Rus tankları girdi. Şehirde yaşayan bir kişi, arkadaşlarıyla bölgesel orduya katılacaklarını söyledi.

AFP'ye konuşan Ukrayna Sınır Birlikleri, Rus güçlerinin Kiev bölgesine girdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ukrayna ordusu ise Rusya'ya ait beş savaş uçağını ve bir helikopteri düşürdüğünü duyurdu. Ruslar, söz konusu haberi yalanlıyor.

UKRAYNA, RUS ORDUSUNUN KIRIM'DAN GİRİŞ ANLARINI YAYINLADI

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları, bugün yerel saatle 05.00’da Rus ordusunun Kırım’dan giriş yaptığı anlara ilişkin görüntüleri yayınladı.

Ukrayna Devlet Sınır Muhafızları’ndan yapılan açıklamada, “Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı tarafından bildirildiği üzere, Rusya'nın saldırganlığı bugün saat 5.00 sıralarında gerçekleşti. Bir saldırı da Kırım yönünden geldi” denildi. 

Ruslar ilk burayı vurdu Korkunç saldırı Ukrayna ordusunu felce uğrattı

UKRAYNA SEMALARINDA TEK BİR UÇAK YOK 

Rusya'nın Ukrayna saldırısının başlamasıyla Doğu Avrupa ülkesinin semalarında uluslararası uçuş trafiği durdu. Flightradar24.com'dan alınan hava sahası fotoğrafı son durumu gözler önüne serdi.

Rus ordusu sabah erken saatlerde Ukrayna işgaline girişti, şehirlerden peş peşe patlama sesleri duyuldu. Rusya Ukrayna şehirlerine füze saldırıları düzenliyor. Ukrayna gökyüzünde ise hiçbir sivil uçuş görünmüyor. Uçuş trafiğinin durduğu hava sahası, Flightradar24.com haritasında açık şekilde göründü.

Ruslar ilk burayı vurdu Korkunç saldırı Ukrayna ordusunu felce uğrattı

Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki havalimanında uçuşların durdurulduğu bu sabah duyuruldu.

Hava sahası izleme grubu Safe Airspace, Rus saldırısı başlamadan birkaç saat önce Ukrayna hava sahası için uçuşların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Haberin Devamı

Safe Airspace, buna gerekçe olarak bölgede sivil uçukların yanlışlıkla vurulabilmesini ya da düzenlenecek bir siber saldırının hava trafiği kontrolünü hedefleyebilmesini göstermişti.

 

Grup ayrıca risk seviyesini kırmızıya, yani 'uçmayın' olarak da güncellemişti. Söz konusu gerilim ve belirsizliğin yüksek olduğunu vurgulayan kuruluş, "Bu durum sivil havacılık için önemli risklere yol açıyor" ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca Wizz Hava Yolu şirketi Ukrayna'daki tüm operasyonlarını askıya aldı.