Dünya Son dakika! Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği taşınıyor

Son dakika! Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği taşınıyor

11.03.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

Ukrayna'dan gelen son dakika bilgisine göre Türk elçiliği güvenlik nedeniyle Kiev'den ayrıldı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nin Ukrayna'nın Çernivtsi şehrine taşınmakta olduğunu aktardı.

Son dakika Türkiyenin Kiev Büyükelçiliği taşınıyor

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısında iki hafta geride kaldı. Doğu kanadından çok sayıda kente giriş yapan Rus birlikleri, başkent Kiev'e ilerleyişlerini sürdürüyor.

Haberin Devamı

Türkiye de Ukrayna'da bulunan vatandaşları için tahliye çalışmalarını hızlandırırken, Kiev'den çok sayıda vatandaş ülkeye geri getirildi.

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE TAHLİYE

Yoğun bombardıman altında olan Kiev'deki Türkiye Büyükelçiliği'nin güvenlik nedeniyle başka bir şehre taşınması kararı alındı. Büyükelçilik binasında güvenlik nedeniyle kilit personel bırakıldı. Bölgeden son bilgileri aktaran CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, "Türk büyükelçiliği Kiev'den ayrılmaya başladı. Ayrılma operasyonunun sabah başladığını söyleyebiliriz. Zaten daha önceki günlerde diğer ülkeler büyükelçiliklerini Liviv'e doğru taşımışlardı." dedi. Topçu, Rus ordusunun Kiev sınırına 3-4 kilometrelik bir mesafede olduğunu da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç "Kiev Büyükelçiliği'nin kapatılması gibi bir durum söz konusu değil." dedi ve personelin transfer edilmekte olduğunun altını çizdi.

Ukrayna’dan yaklaşık 13 bin Türk vatandaşının tahliye edildiği 3 bin kişinin de tahliye beklediği belirtildi. Ayrıca imkanlar ölçüsünde tahliyelerin süreceği de ifade edildi.