Dünya Son dakika! Ukrayna'dan İran'ın 'biz vurduk' itirafına ilk tepki!

Son dakika! Ukrayna'dan İran'ın 'biz vurduk' itirafına ilk tepki!

11.01.2020 - 09:56 | Son Güncellenme:

Son dakika haberie göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky, diplomatik kanallar vasıtasıyla resmi özür beklediklerini açıkladı.

Son dakika Ukraynadan İranın biz vurduk itirafına ilk tepki

Reuters haber ajansının geçtiği son dakika haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, diplomatik kanallar vasıtasıyla resmi özür ve tazminat beklediklerini açıkladı. 

Haberin Devamı

Zelenskiy, "Suçun tamamiyle kabul edilmesini istiyoruz. Sorumluların cezasını bulmasını istiyoruz. Diplomatik kanallar yoluyla resmi özür bekliyoruz" dedi.

İran'dan tam ve açık bir soruşturmaya hazır olduklarından emin olduklarının güvencesini, sorumluları adalete teslim etmelerini, cansız bedenlerin ülkeye geri gönderilmesini ve İran'ın mağdurlara tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi.

İran'dan tam teşeküllü bir araştırma istediklerini de belirten Zelenskiy, bu araştırmanın bir an önce başlaması gerektiğini vurguladı. Zelenskiy ayrıca bu süreçte Ukraynalı uzmanlarla işbirliği yapılması çağrısında bulundu.

KANADA'DAN İLK TEPKİ

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, "Bugün İran, Ukrayna Uluslararası Havayolları Uçuş 752'nin kendi silahlı kuvvetleri tarafından vurulduğunu kabul etti. Odak noktamız aileler ve mağdurların sevdikleri için bir kapanış, hesap verme, şeffaflık ve adalettir. Bu ulusal bir trajedi ve tüm Kanadalılar yasta." açıklamasında bulundu.