Dünya Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı!

Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı!

15.06.2022 - 06:58 | Son Güncellenme:

Yavru kedileri öldürdüğü videoları Facebook’ta yayınlayarak cinayetlerini işlemeye başlayan Luka Rocco Magnotta’nın yaptıkları korku filmlerini aratmadı. İşlediği her cinayetin amacı dikkat çekmek olan caninin sonunu ise bir Türk getirdi.

Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı

Milliyet.com.tr - Eric Vlinton Kirk Newman 24 Temmuz 1982'de Toronto Kanada'da dünyaya geldi. Küçükken çok fazla psikolojik şiddete maruz kalan Newman, 2006 yılında ise mahkemeye başvurarak adını değiştirdi. Yeni ismi Luka Rocco Magnotta'ydı. Ancak herkes onu Facebook'ta yayınladığı, dehşete düşüren videolarla tanıyacaktı. Magnotta videoda, iki kedi yavrusunu canice öldürüyordu. Video yayınlandıktan sonra hayvanseverler ayaklandı, kedi yavrularına bu kötülüğü kim yaptıysa onu bulmak istediler. Videoyu çeken kişiyi bulmak için gruplar kuruldu. Grup üyelerinin tek amacı bu videodaki detayları bulup videoyu nerede, ne zaman ve kimin çekebileceğini tespit etmekti. İzleyip gördükleri her şeyi paylaştılar, üzerine düşündüler ve bazı ipuçları buldular.

Haberin Devamı

‘BİR KEZ KANIN TADINI ALDINIZ MI…’

Luca'nın içtiği sigaradan ve kullandığı temizlik sopasından videonun Kanada'da çekildiği tespit edildi. Polisin dahil olmadığı bu davada hayvanseverler oldukça öfkeliydi. 2010 yılında yayınlanan videonun 2011 yılında sahibi ortaya çıktı. Kurulan Facebook grubu videolardaki kişinin Luka Magnotta olduğunu tespit etmişti. Modellik ve seks işçiliği yapan Magnotta'nın böylelikle porno filmlerinde de rol aldığı öğrenildi. Kedileri öldüren kişinin Magnotta olduğu anlaşılınca ona garip bir şekilde yoğun ilgi gösterildi, Luca Magnotta da kendisine gösterilen bu ilgiden oldukça memnundu. Hatta o kadar memnundu ki daha fazla hayvan öldürdüğü ve istismar ettiği videolar paylaşmaya devam etti. Magnotta'nın Facebook'ta 70'ten fazla hesabı bulunuyordu. Bu hesaplarında evdeki pitonuna yavru kedi yedirdiği, birkaç kedi yavrusunu plastik torbada boğduğu videolar paylaştı.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı

Magnotta'nın tek amacı polisin, basının ve insanların dikkatini çekmekti, bu videolarla da amaçladığı ilgiyi görüyordu. Kendisine fan sayfaları açtı, oradan kendine birçok övgüde bulundu. Yine yazılarını paylaştığı bloğunda da cani düşüncelerini birçok kez açıkladı. Kendisini bir 'seri katil', 'ölü sevici' olarak nitelendiriyordu. Hatta bu blogta, "Ölüler bana çekici geliyor, utanmıyorum" yazmıştı. The Sun gazetesine yazdığı bir mektupta ise şu sözlere yer verdi:

"Bir kez kanın tadını aldınız mı durdurmak imkansızdır. Bu arzu, devam etmemenize engel olacak kadar karşı konulmazdır."

KOPMUŞ EL VE AYAKLARI GÖNDERDİ

Keza dediği gibi de oldu. Kanın tadına karşı koyamayan Magnotta 2012'nin Mayıs ayında sevgilisini buz kıracağı ile öldürdü. 33 yaşındaki Çinli erkek arkadaşı Jun Lin'i öldürüp parçalara ayırdıktan sonra videosunu internette paylaştı. Bu cinayetten sonra ise polis artık devreye girdi, Magnotta'yı aramaya başladı. Arama çalışmaları devam ederken, kopmuş bir el ile ayak Kanada’da başbakanlık ve siyasi parti merkezlerine gönderildi. Kamera kayıtlarından kaldığı yer tespit edilen Luka Rocco Magnotta’nın evinde yapılan aramalar sırasında binanın arkasında kol ve bacakları olmayan bir ceset bulundu. Bu ceset erkek arkadaşı Jun Lin'e aitti.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı

Bu esnada Magnotta Fransa'ya kaçtı, oradan Berlin'e geçti. Oldukça sakin ve rahattı. Ta ki Haziran 2012'de bir internet kafeye girene kadar… Berlin'de kendisiyle ilgili haberleri okumak için bir internet kafeye gitmişti. Oradaki kimsenin onun tanımayacağını düşünüyordu fakat kafe çalışanı olan Türk vatandaşı Kadir Anlayışlı, Magnotta'yı tanıdı. Soğukkanlılıkla polise haber verdi. Polis ise Magnotta’nın bulunduğu kafeye gelerek sonunda onu tutukladı. Polis, Magnotta’nın yakalanması sırasında herhangi bir zorluk çıkarmadığını, önce sahte isim vermeyi denediğini ama sonunda "Beni yakaladınız!" dediğini aktardı.

'ARADIĞINIZI ZANNETİĞİM BİRİ VAR'

Caniyi ihbar ederek yakalatan Kadir Anlayışlı olayla ilgili verdiği bir röportajda ise şunları söyledi:

"Kafeye gözlüklü halde geldi. Gözlüklerini çıkardı ve benimle Fransızca konuşmaya başladı. Yüzüne baktım, bu yüzü bir yerden çıkarıyordum. Çünkü ben her gün gazete okurum. Biraz kafam karıştı, yüzüne bir daha baktım ve sonra yaptıklarını izlemeye başladım. O da benim az önce baktığım internet sayfasına bakıyordu."

Anlayışlı, daha sonra kafenin bulunduğu Berlin’in kalabalık Karl Marx Caddesi'ne çıktığını ve bir polis taşıtını durdurarak, “Kafede aradığınızı zannettiğim birisi var" dediğini aktardı.

ÜÇÜNCÜ EL KİME AİT?

Yakalamasından sonra Magnotta'nın Kanada'ya nakli gerekti. Nakil için işlemler başlatılsa da hiçbir hava yolu firması Magnotta'yı taşımak ile anılmak istemedi. Magnotta, Kanada’dan gönderilen askeri bir uçakla Kanada’ya döndü ve burada yargılandı.  Duruşmada kendisine atfedilen bütün suçları kabul ederek Jun Lin için, "Evet, onu yedim" dedi. 2014 yılında birinci derecede cinayetten hüküm giydi. Ömür boyu hapse mahkûm edilen Magnotta şu an 39 yaşında ve Kanada’nın Quebec kentindeki bir hapishanede cezasını çekiyor.

Haberin Devamı

Tüm dünyanın aradığı yamyamı kafedeki Türk çalışan yakalattı

Magnotta’nın işlediği suçlara dair çekilen ‘Kedilere Bulaşmayın: İnternette Katil Avı’ isimli bir belgeselde Magnotta’nın annesi oğlunun ‘Manny’ isimli bir arkadaşından etkilendiğini söylüyor. Luka'nın annesi Anna Yourkin, oğlunun kedileri yılanlara yem ederek öldürdüğünü gösteren videolarda 'üçüncü el' olduğunu ve Luka’nın yalnız çalışmadığını iddia ediyor.  Belgeselde Luka'nın internette yayınladığı, işkence gören kedilere ilişkin korkunç videoların görüntülerinde üçüncü bir el görülüyor. Anna Yourkin’in ifadelerine göre Luka'nın arkadaşı Manny onu kediyi öldürmeye zorladı. Ancak belgesel Manny'nin Luka'nın hayali arkadaşı olduğunu öne sürüyor.