Dünya Tüm dünyaya yayıldı! 'Peri kapıları'yla doldurdu

Tüm dünyaya yayıldı! 'Peri kapıları'yla doldurdu

04.12.2021 - 06:50 | Son Güncellenme:

Pandemiyle birlikte dünyada büyük bir hobi akımı meydana geldi. Sokakları renklendirenler, evlerinde değişiklikler yapanlar, enstrüman çalmayı öğrenenler... Kate Young da kendisine yeni bir hobi edinen, hatta hobisini işe dönüştüren biri. Kendini 'peri emlakçısı' olarak tanımlayan Young'un şöhreti, tüm dünyaya yayıldı.

Derleyen: Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr - Pandemi sürecinde insanların birbiriyle iletişiminin kesildiği günlerde, yeni hobi edinenlerin sayısında artış yaşandı. Kate Young da bunlardan biri. Mahallesindeki komşuları için küçük hediyelikler hazırlayan Kate Young’un aklına dahice bir fikir geldi. 

Haberin Devamı

HER ŞEY O GÜN BAŞLADI

Kate Young, Savannah Sanat ve Tasarım Koleji'nden mezun olmuştu ancak işsizdi. Bir gün yolda yürürken bir kapı gördü. Bu kapı masal diyarından fırlamış gibiydi. Tasarımı, duruşu bir peri evi kapısını andırıyordu. O an aklına fikir geldi. Komşuları için minik hediyelikler yapabilirdi. 

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu

TEK İSTEĞİ ÇİZMEKTİ

Young, kısa bir süre sonra mahallenin etrafındaki ağaçlara ve duvarlara kendi peri kapılarını, pencerelerini ve minik yapılarını çizmeye başladı. Takdir edilip edilmeyeceğinden veya göz kamaştırıcı olarak kabul edilip edilmeyeceğinden emin değildi, zaten isteği de bu değildi. Yalnızca çizmekti.

KİM BU PERİ KAPILARINI ÇİZEN?

Birileri tarafından fark edilmeyi beklemeyen Kate Young, bir anda herkesin dikkatini çekti. Pandemi sebebiyle işe ya da okula gidemeyen insanlar sokaklarda dolaşmaya başladı. Ağaç gövdelerinde peri kapılarını fark edenler, "Bunu kim yapıyor?” sorularını sormaya başladı. Özellikle çocukların beğenisini toplayan kapıları gören yetişkinler de bu eserin sahibini merak etti.

Haberin Devamı

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu

PERİ POSTANESİ KURDU

Kısa süre sonra Kate Young, bir kızılcık ağacının gövdesine peri postanesi kurdu. Çocuklar bu kutuya elleriyle çizdikleri resimleri, periler için yazdıkları mektupları bırakmaya başladı. Hatta buraya çevre bölgelerden de mektuplar gelmeye başladı.

CEVAPSIZ SORULAR YAĞDI

Peri kapılarını çizen kişinin kim olduğunu merak edenler, birbirinden farklı sorular içeren mektuplar gönderdi. "Sen kimsin ve nesin?", "Geceleri ne yaparsın?", "Periler ne yemeyi sever?", "Periler baloncukları sever mi?" , "Periler köpeklerden korkar mı?", "Periler Kovid-19 kapabilir mi?..." Kate Young, bu soruları tek tek cevapladı. 

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu

'BEN BİR PERİ EMLAKÇISIYIM'

Zamanla herkesin dikkatini çeken Kate Young, peri kapılarını bir hobi olmaktan çıkardı. Artık kendi işini kuran Kate Young, evinin bodrum katındaki atölyesinde minicik objelerden harikalar yaratıyor.

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu

Kiraz kırmızısı gözlükleri, turkuaz renkteki rujuyla masalsı bir enerjiye sahip olan Young, "Arka planda ben bir peri emlakçısıyım. Ben sadece evleri inşa ediyorum, periler de gelip taşınıyor" dedi.

Haberin Devamı

PERİ EMLAKÇILARI HER YERDE!

Kate Young ile peri emlakçılığı bir akıma dönüştü. ABD'de, İngiltere’de, İrlanda'daki mahallelerde, parklarda ve ormanlarda her yerde peri emlakçıları ortaya çıktı.

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu

'PERİLERE İNANAN ÇOCUKLARIM OLDU'

En başta kendisi insanlara hediyeler bırakırken kısa bir süre içinde Kate'e hediyeler gelmeye başladı. Kapısının önünde her gün projelerinde kullanılmak üzere isimsiz bir şekilde bırakılan kırık çanak ve çömlek, çakıl taşı gibi pek çok obje buluyor. Kate Young, "İnsanların çoğunu tanımıyorum ve bu kendi başına harika bir şey. Anaokuluna gidenden lisede okuyan erkek öğrencilere kadar perilere inanan bir sürü çocuğum oldu" diye konuştu.

Tüm dünyaya yayıldı Peri kapılarıyla doldurdu