Dünya ‘Türkiye sevgimiz hiç değişmedi’

‘Türkiye sevgimiz hiç değişmedi’

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’de terörle bağlantılı suçlar nedeniyle iki yıla yakın süre hapiste kaldıktan sonra bu ay ortasında serbest bırakılan Amerikalı rahip Andrew Brunson, Türkiye’ye özlem duyduğunu söylerken, tutuklanma ve tahliye sürecinde yaşadıklarını da anlattı.

‘Türkiye sevgimiz hiç değişmedi’

“Amerika’nın Sesi Türkçe” televizyonuna kanuşan Brunson, tutuklanmadan önce 23 yıl boyunca Türkiye’de kaldıklarını, kilise hizmetinde çalıştıklarını ve hiçbir şey gizlemediklerini savundu. Bu nedenle iddianameye şaşırdığını dile getiren Brunson, “23 yıl polis beni takip ediyor. Hiçbir şey görmüyor. Birdenbire ben her şeyi yapmışım” ifadesini kullandı. Brunson, Fethullah Gülen yapılanmasına ait kişilerle daha önce hiçbir tanışıklığının olmadığını, bir “Merhaba” bile demediğini söyledi.

Haberin Devamı

Rahibin eşi Norine Brunson da, “Şok olduk. Sınır dışı edilmek olabilir... Yani sonuçta biz misafir olarak Türkiye’de kalıyoruz. Devlet istediği zaman bizi gönderebilir. Bunu anlıyoruz. Şükrediyoruz 23 yıl orada kalabildik, gerçekten şükrettik... Ama gözaltına alınmak, o büyük bir şok” diye konuştu.

Brunson, tüm bu yaşadıklarının Türkiye’ye olan sevgilerini değiştirmediğini belirterek, “Yüreğimiz Türkiye’de kaldı” ifadesini kullandı, ülkenin zarar görmesini asla istemediğini vurguladı. İmkan olsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmeyi çok istediğini kaydeden Brunson, “Başkan Erdoğan için dua etmek isterdik” dedi. “En çok neyi özlüyorsunuz?” sorusuna rahip Brunson “Arkadaşlarımız var. Onları özlüyoruz” derken, eşi de “Simit” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Gizli tanıkların kim olduğunu bildiklerini belirten Brunson, bu kişilerin sorunlu olduğunu, birinin ise Mormonlar ile yaşadığı sorunlar ve kaybettiği mahkeme sonrası kendi ismini eklediğini öne sürdü. Brunson çifti, 15 Temmuz sonrası pek çok kişi gözaltına alınırken, kendilerinin Amerika’dan Türkiye’ye döndüklerini anlattı ve “Suçumuz olsaydı kesin gelmezdik. Ama rahat rahat döndük. Hiç ilgisi yoktu” dedi.