Dünya Türkiye tatilinde başlarına geldi! Hamile turist bunu hiç beklemiyordu

Türkiye tatilinde başlarına geldi! Hamile turist bunu hiç beklemiyordu

04.08.2022 - 12:35 | Son Güncellenme:

Yedi buçuk aylık hamile olan İngiliz Louise Crawshaw-Bowen, tatil için geldiği Türkiye’de bebeğinin başına gelenler yüzünden oldukça zor günler geçiriyor.

Türkiye tatilinde başlarına geldi Hamile turist bunu hiç beklemiyordu

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - 37 yaşındaki Louise Crawshaw-Bowen, 27 yaşındaki kocası Stephen ile birlikte Türkiye'ye tatile gelecekleri için çok mutluydu. Ancak bu tatillerinde başlarına geleceklerden habersizdiler. 7,5 aylık hamile olan Lousie, Temmuz ayının başlarında İngiltere'den ayrılmadan önce uçmaya uygun olduğuna dair bir rapor almıştı. Böylece çiftin içleri rahat bir şekilde Türkiye tatilleri başladı. Ancak Louise yoğun kanama ve ağrı şikâyetiyle Antalya'da hastaneye kaldırıldığında doğuma gireceğini hiç tahmin edemedi. Bu sebeple Türkiye yolculukları ilginç bir hal almaya başladı.

Haberin Devamı

Louise Wolf erken doğum yapmıştı, ayrıca bebeği Wolfe'un ciğerlerinde enfeksiyon olduğunu için kendi başına nefes de alamıyordu. Türkiye'deki doktorlar, en az üç hafta daha hastanede bakıma ihtiyacı olabileceğini ve bunun ardından da hemen uçağa binebilecek kadar güçlü olamayabileceğini söylediler. Ancak Bowen ailesinin yaşadığı tek şaşkınlık bununla sınırlı kalmadı. Louise Crawshaw-Bowen ve kocası Stephen, yurtdışında erken doğduktan sonra oğlu Wolfe'a bakmak için yüksek hastane faturalarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Louise kendi tedavi ücretlerini tamamen ödemiş olsa da, Wolfe'un tıbbi faturaları daha yeni başlıyordu.

Türkiye tatilinde başlarına geldi Hamile turist bunu hiç beklemiyordu


SİGORTA KARŞILAMADI

Ödedikleri faturalardan dolayı çaresiz hissettiklerini belirten taze anne ve baba, uzun vadede hastanede kalmaları durumunda ödeyecekleri faturalardan da korkmaya başladı. Bir ambulans uçakla ülkelerine dönmeleri için gerekecek 51 bin Sterlin'i bile ödemeye razı olduklarını söyleyen genç çift, bunu kendileri için daha az masraflı olabileceğini düşünüyor. Bütün bu olanlarla ilgili beş çocuk annesi Louise şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İki günlük tedaviden sonra Wolfe'un faturasının ne kadar olduğunu görmeye gittik ve 101 bin TL'ydi. Üç haftalık bakımdan sonra nihai rakamın ne olacağını düşünmeye korkuyorum bu son derece stresli bir durum. Acil bir uçuş, içinde tıbbi imkanlar bulunan özel bir ambulans uçakla olduğundan bu da bir servete mal olacak. Ancak Wolfe'un çok daha uzun süre yoğun bakımda kalması gerekiyorsa daha ucuza gelebilir."

Çift, faturalarını karşılayacağını düşündükleri bir tatil sigortası poliçesi olduğunu da iddia etti. Çaresiz anne içinde kaldığı durumla ilgili, "Bütün bunları kapsayacak şekilde sigorta yaptırdım ancak şu an yaşadıklarımız çok adaletsiz. Dürüst olmak gerekirse, seçeneğimiz kalmadı ve yardım isteyecek biri değilim ama çaresiziz" diye konuştu.