Dünya Türkiye’nin desteği bize cesaret verdi

Türkiye’nin desteği bize cesaret verdi

28.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, dünyadaki Müslüman gençleri temsil eden, 56 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Gençlik Forumu’nun (ICYF) düzenlediği ‘’Special Edition Talks’’ programına konuk oldu.

Türkiye’nin desteği bize cesaret verdi

28 yıllık Ermenistan işgalini sonlandıran Dağlık Karabağ Zaferi’yle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hacıyev, 44 günlük savaşta Türkiye’nin desteğinin Azerbaycan için büyük güç kaynağı olduğunu belirtti. Hacıyev “Her zaman Türkiye’nin kardeş ülke Azerbaycan’a yardım eli uzattığını gördük. Ermenistan’ın yaptıkları karşısında da Türkiye destekleyici tavrını sürdürmüştür. Hem halkın hem diplomatik desteğin gelmesi elbette Azerbaycan’a cesaret verdi. Bu savaşta bizim için güç kaynağı oldu’’ dedi.

Haberin Devamı

Ermenistan’ın artık uluslararası platformlarda da işgalci bir ülke olarak değerlendirildiğini ifade eden Hacıyev ‘’Artık ihtiyacımız olan bölgede barışçıl gelişmelerin yaşanması. Ermenistan’ın işgal ettiği bölgelerden çekilmesi, işgal yerine geleceği ve gençleri düşünmesi gerekiyor’’ dedi.