Dünya Tüyler ürpertici! Kutup ayısıyla çıplak elleriyle savaştı

Tüyler ürpertici! Kutup ayısıyla çıplak elleriyle savaştı

22.07.2023 - 13:30 | Son Güncellenme:

Çadırda torunu ve eşiyle uyurken sabaha karşı duyduğu sese uyandı, başını çadırdan dışarı çıkardığında kutup ayısıyla yüz yüze geldi. Çığlıkların duyulması üzerine etraftakiler yardıma koştu.

Tüyler ürpertici Kutup ayısıyla çıplak elleriyle savaştı

Eşi ve torunuyla birlikte nehir kenarındaki çadırlarında kalıyorlardı. Temmuz sıcağının hissedildiği sakin gecede uykuya daldılar, 55 yaşındaki adam sabaha karşı dışarıdan bir şeyler duydu.

Haberin Devamı

Çadırın kapısını açıp başını dışarı çıkardığında kutup ayısıyla yüz yüze geldi. Hemen geri dönüp beş yaşındaki torununa ve eşine kaçmalarını söyledi. Bu sırada kutup ayısı üstüne atladı, çıplak elle eşine az rastlanır bir savaşa giriştiler.

Bir geyik çobanı olan dedenin bütün dünyada tanınmasını sağlayan savaş, Rusya'nın Sibirya bölgesineki Yamal Yarımadası'nda gerçekleşti. 55 yaşındaki Oleg Laptander, Ust-Yuribey'deki çadıra saldıran kutup ayısının önce dikkatini dağıtmayı denedi. Eşi ve torununun kaçması için zaman kazanmayı hedefliyordu.

Ancak dev hayvan Laptander'in vücuduna sayısız pençe darbesi indirdi. Can havliyle çadırdan kaçmaya çalışan büyükanne ve çocuk da ayının pençe darbelerine maruz kaldı.

Haberin Devamı

Tekrar dedeye yönelen kutup ayısı, keskin dişlerini Oleg Laptander'in kafasına geçirdi. Çığlık çığlığa ayıyla mücadele eden 55 yaşındaki adamın giderek umutları tükeniyordu.

Etraftaki çadırlarda kalanlar hemen yardıma koştu, kutup ayısını sakinleştirmeleri hiç de kolay olmadı. Laptander'in bir arkadaşı ve diğer ren geyiği çobanları, kutup ayısının dikkatini dağıtmayı başardılar.

1/6

2/6

3/6

4/6

5/6

6/6

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ

Acil şekilde çadırdan çıkarılan ağır yaralı adam, yüzlerce kilometre uzaklıkta yer alan Salekhard şehrindeki bir hastaneye taşındı. Çok fazla kan kaybeden Laptander'ı şu anda hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor ve durumu stabil.

Hastanede görev yapan doktor Ivan Boystov ise, kız çocuğu ve büyükannesinin hafif yaralandığını söyledi. "Sırt ve üst uzuvlarında hafif yaralanmalar dışında kesinlikle stabil durumdalar" diyen doktor, büyükanne ve torunun psikolojik travma tedavisi gördüklerini de ekledi.

Doktorlar, dede, büyükanne ve kız çocuğuna, ayıdan kapabilecekleri muhtemel enfeksiyonlara karşı gerekli aşıları yaptı.

CESUR ARKADAŞA TEŞEKKÜR

Laptander, hastane yatağında yardımına koşan cesur arkadaşına teşekkür etmeyi ihmal etmedi:

"Bu sayede hayattayım. Darbe alıp hayvanı kendisine çeken Igor'du. Torunum bizimleydi, torunlarımız sık sık bizi ziyaret eder. Buraya daha önce hiç kutup ayısı gelmemişti. Sabah dışarı çıktım ve hemen ayıyı gördüm ve o hızla benim üstüme koştu."

Haberin Devamı

SONUÇ GENELLİKLE ÖLÜMCÜL

Kutup ayıları yemek için fokları avlar ve kayıtlara geçen insan saldırıları nadirdir ancak bu saldırılar gerçekleştiğinde sonuç genellikle ölümcül olur.