Dünya Twitter karman çorman: Elon Musk'tan kovduğu çalışanlara şok çağrı!

Twitter karman çorman: Elon Musk'tan kovduğu çalışanlara şok çağrı!

07.11.2022 - 16:36 | Son Güncellenme:

Sosyal medya devi Twitter'ı 44 milyar dolara satın alan Elon Musk, sansasyon yaratan adımlarıyla gündemden düşmüyor. Çalışanlarının yarısını kovan ve taklit hesapları kalıcı olarak askıya alacaklarını duyuran Musk'tan, çok konuşulacak bir adım daha geldi. Bombayı Bloomberg patlattı.

Twitter karman çorman: Elon Musktan kovduğu çalışanlara şok çağrı

Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, Twitter'ı olaylı bir şekilde satın aldığından bu yana gündemden düşmüyor. Sansasyonel hamleleriyle çok tartışılan teknoloji milyarderi, Twitter'ın genel merkezine çok konuşulan bir giriş yapmıştı. Şirketin San Francisco'daki binasına elinde bir lavaboyla giren 51 yaşındaki Musk, bu sırada çekilen görüntüleri Twitter'da paylaşarak, "Let that sink in!" diye yazmıştı.

Haberin Devamı

İngilizcede bu deyim, "Bunu biraz düşün, bırak da beynin bu bilgiyi özümsesin" anlamında kullanılıyor. "Sink" aynı zamanda lavabo anlamına geldiği için Musk bu deyimi kullanarak kelime oyunu yapmıştı. Göndermesinde ne demek istediği günlerce tartışılan Musk, platformu alır almaz üst düzey yöneticileri kovmuştu.

Twitter karman çorman: Elon Musktan kovduğu çalışanlara şok çağrı

Twitter'ı "dünyadaki en güvenilir bilgi kaynağı" yapmayı hedeflediğini söyleyen milyarder, sadece Twitter Üst Yöneticisi, Mali İşler Direktörü ve üst düzey hukuk ve politika yöneticisini değil, onlarla birlikte şirketin yarısını da kovmuştu.

"İŞE GERİ DÖNÜN"

Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alımının ardından Cuma günü Twitter'ın iş gücünün yaklaşık yüzde 50'sini işten çıkarmasının ardından, şimdi de işe geri dönmeleri için düzinelerce çalışana ulaştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bloomberg tarafından hazırlanan habere göre, geri dönmeleri istenenlerden bazıları "yanlışlıkla" işten çıkarıldı. Twitter'ın bazı çalışanlarına, platforma Musk'ın istediği yeni özellikler oluşturmak için çalışmalarının gerekli olabileceğini anlamadan önce kapı gösterildi.

ŞİRKET SİSTEMLERİNE ERİŞEMEDİLER

Twitter karman çorman: Elon Musktan kovduğu çalışanlara şok çağrı

Haftalarca beklenen bir hamleyle Twitter, Cuma günü e-posta yoluyla 3 bin 700'e yakın çalışanını işten çıkardı. Birçok çalışan, Slack ve e-posta gibi şirket sistemlerine erişimlerinin aniden kesilmesinin ardından işlerine son verildiğini öğrendi.

Cuma akşamı şirketin yeni sahibi Musk attığı tweet'te şu ifadeleri kullanarak kovulmalara açıklık getirdi:

Şirket günde 4 milyon dolardan fazla kaybederken ne yazık ki başka seçenek yoktu. Çıkan herkese 3 aylık kıdem tazminatı teklif edildi, bu yasal olarak gerekenden yüzde 50 daha fazla.

KALAN ÇALIŞANLAR İSTEKLERE YETİŞEMİYOR

Musk daha önce, şirketin finansal sağlığını düzeltme kararlılığına değinmişti ve bu, büyük çaplı işten çıkarmaları içerecekti. Şirketin hala yaklaşık 3 bin 700 çalışanı var. Kalanlar, Musk tarafından yeni özellikler geliştirmek ve uygulamak için hızla çalışmaya zorlanıyor.

Yeni dayatılan son teslim tarihlerini karşılamak için ofiste uyuyan çalışanlara dair haberler de geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayıldıktan sonra manşetleri süsledi. Üstelik bu, Musk'ın kendisinin de yaptığı bilinen bir şey.

Twitter karman çorman: Elon Musktan kovduğu çalışanlara şok çağrı

Musk'ın Twitter'ı satın alması bazı kullanıcıları alternatif platformlara yöneltti. Bu yönelişte en kazançlı girişimlerden biri de Mastodon oldu. M?astodon'dan yapılan açıklamaya göre, platformun şu anda 655 bin kullanıcısı bulunuyor ve bunların 230 bininin platforma son bir haftada katıldı.

Haberin Devamı

Altı yıldır aktif olan sosyal ağın sunucularının, aniden bastıran bu ilgi nedeniyle zorlandığı aktarılıyor. Ön yüzü Twitter'a benzeyen Mastodon'da da Twitter'da olduğu gibi, hesaplar birbirini takip ederek etkileşimi başlatıyor. Bu paylaşımları yanıtlama, beğenme ve yeniden paylaşma seçenekleri bulunuyor.

Musk’ın dün peş peşe yaptığı paylaşımlarla duyurduğu uygulama içi bir değişim, bazı ünlü kullanıcıların da katıldığı online bir tartışmaya dönüştü. Farklı sosyal mecralara da taşan tartışmada, 2 milyon takipçili bir Amerikalı komedyenin Twitter hesabı askıya alındı.

Kathy Griffin isimli komedyen, Twitter'a çok benzer Mastodon isimli sosyal medya uygulamadan Musk ile atıştı. Tartışma milyarder iş insanının, gerçek kişileri taklit eden hesaplara ilişkin değişimi duyurması ile başladı.

Twitter karman çorman: Elon Musktan kovduğu çalışanlara şok çağrı

Haberin Devamı

Musk, "parodi hesap" ifadesinin konulmaması halinde taklit hesapların kalıcı şekilde askıya alınacağını söyledi. Bunun üzerinde komedyen Griffin’in de aralarında olduğu bazı kullanıcılar isimlerini Elon Musk olarak değiştirmeye başladı.

Bunun üzerine hesabı askıya alınan Griffin, Mastodon isimli uygulamadan Musk’ı hedef aldı ve “Elon hesabımı kilitledi. Sanırım tüm içerik moderatörleri kovulmamış” şeklinde ironik bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine ise Elon Musk, 8 dolarlık mavi tik ücretini vermesi karşılığında Griffin’e hesabı geri verebileceğini duyurdu.

Twitter’da mavi tikle ilgili olarak da ertelemeler olabileceği bildiriliyor.