Dünya Twitter’da istifa dalgası

Twitter’da istifa dalgası

19.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Twitter çalışanlarına“sert çalışma koşullarını onaylamalarını, aksi halde işten çıkarılacaklarını” söyleyen Musk, istifa dalgasıyla karşılaştı. Twitter ofisleri sabotaj riskine karşı kapatıldı.

Twitter’da istifa dalgası

Sosyal medya devi Twitter’ı satın alan Tesla’nın CEO’su Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği e-postada “uzun saatler çalışmaya” istekli olduklarını belirten bir taahhütnameyi onaylamalarını ya da şirketten ayrılmalarını istemesinin ardından “istifa dalgasıyla” karşı karşıya kaldı. Tüm Twitter çalışanlarına gönderdiği bir e-postada, Perşembe günü 17:00’ye kadar söz konusu dijital  taahhütnameyi onaylamalarını, aksi halde şirketten üç aylık kıdem tazminatıyla ayrılmalarının gerekeceğini bildiren Musk, beklediğinden daha fazla istifayla karşılaştı. Yüzlerce personelin istifa ettiği belirtilirken, görevden ayrılanlar arasında hataları düzeltmekten ve hizmet kesintilerini önlemekten sorumlu birçok mühendis de yer alıyor. 

Haberin Devamı

Twitter’da istifa dalgası

Musk’ın sistemlerin çalışması için Tesla’dan mühendis getirdiği ve bazı üst düzey çalışanlarla görüşerek onları kalmaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. Bu istifa dalgasının ardından Twitter’ın kalan 3.700 çalışanının yüzde 75’ini kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi.  Öte yandan, Musk, istifaların ardından personellere bir e-posta göndererek evden çalışma yasağından geri adım attığını açıkladı. Musk daha önce uzaktan çalışmaya artık izin verilmeyeceğini belirterek, “Ofise gelmezseniz istifanız kabul edilir” demişti. Bu geri adıma rağmen şirkette suların durulmadığı, bu nedenle “sabotaj” riskine karşı gelecek haftaya kadar ofislerin kapatıldığı bildirildi. Sabotaj korkusuyla çalışanların giriş kartlarının da kapatıldığı belirtildi.